Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День фізичної культури і спорту відзначають в Ужгороді (Фото)

8 вересня 2017 р., 15:24

На площі Народній

Із самого ранку у фестивальному спортивному містечку розпочалася масова руханка для всіх охочих, а з 12-ї години – офіційні урочистості за участю керівників області та міста, нагородження спортсменів, які здобули перемоги на українських і світових змаганнях, їх тренерів.

Відзнаки обласних адміністрації і ради отримали призери чемпіонатів Європи і світу, їхні наставники, ветерани спорту. Заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик повідомив, що незабаром на сесії облради розглядатиметься питання виділення коштів для купівлі квартири учаснику Олімпіади-2016 в Ріо ужгородцю Анатолію Герею.

Урочисто вручили і посвідчення майстрів спорту, у тому числі міжнародного класу, візок міжнародного стандарту для надії майбутніх Параолімпійських ігор Надії Дьолог, форму представникам кількох видів спорту.

Привітав спортсменів і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, відзначив, що кожна перемога – результат щоденної багаторічної роботи, подякував усім, хто дбає про здоровий спосіб життя, тренерам і вручив грамоти Ужгородської міської ради. Зокрема, нагородили володарку Кубку світу з кікбоксингу і Кубку Європи з таеквон-до Дарину Королович, срібного призера Чемпіонату Європи 2017 року з фехтування Анатолія Герея, призера чемпіонату України з плавання Олександру Роман, вчителя фізичного виховання Ужгородської класичної гімназії, голову методоб’єднання вчителів фізичної культури міста Людмилу Білак, тренера із дзюдо ДЮСШ №1 Віктора Камінського.

{g}

Загалом заохочення до «професійного» свята отримали 176 спортсменів і тренерів Закарпаття. Визначено також лідерів щорічного рейтингу досягнень спортивних федерацій. Серед олімпійських видів спорту першу сходинку має Федерація фехтування, «срібло» – у гандболістів і третє місце у греко-римської боротьби. Серед неолімпійських видів спорту до трійки увійшли федерації шахів, Комбат Дзю-Дзюцу і спортивного орієнтування.

На площі Народній кожна федерація, школа, фізкультурно-спортивні товариства представляють свої досягнення, проводять показові виступи, майстер-класи, запрошують на заняття.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp