Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Представниця влади Ужгородської міської ради взяла участь у круглому столі у Києві (ФОТО)

9 вересня 2017 р., 11:20

Нещодавно

Керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара на початку цього тижня взяла участь у засіданні національного круглого столу «Розумні міста: інновації в місцевому самоврядуванні. Презентація досвіду Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – 3″ у реалізації проектів інноваційного врядування “.
Протягом двох днів, 5-6 вересня, на презентаціях, інтерактивних сесіях обмінювалися кращими вітчизняними та міжнародними практиками врядування, досвідом 40 інноваційних проектів, втілених у невеликих (до 150 тисяч населення) українських містах, обговорювали потенціал відтворення методології в сільській місцевості та об’єднаних територіальних громадах, визначали подальші дії для досягнення фінансової стійкості та підтримки реформування місцевого самоврядування.
У роботі круглого столу взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Представництва ЄС в Україні, Державного агентства з питань електронного урядування, Європейської економічної комісії ООН, Регіонального офісу ПРООН у Стамбулі, Програми розвитку ПРООН в Україні, Представництва ООН в Україні, наукових установ, громадських організацій, «Української асоціації органів місцевого самоврядування «Українська організація районних та обласних рад», Асоціації малих міст України, учасники проектів ЄС/ПРООН МРГ-3 і 26 міст-партнерів Проекту.
Спільний проект ПРООН/ЄС “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” – комплексна ініціатива підтримки врядування за участі громад та ініціатив, які впроваджуються ними, мають на меті покращення умов проживання, посилення прозорості і підзвітності в місцевих органах самоврядування через запровадження е-послуг. 40 інноваційних проектів, виконаних у невеликих містах, – це третина усіх проектів реалізованих в Україні протягом минулого року. 80% із них фінансувалися коштом ПРООН/ЄС, 20% виділялися на місцях – владою з бюджету та самими мешканцями.
В Ужгороді за цією програмою оновлено житлові будинки, поліпшено енергоефективність багатоповерхівок загалом 9 ОСББ, реалізовано два проекти громадських організацій у навчальних закладах, кілька напрямків із розширення комунікування міської влади і громади через підтримку інформаційних технологій, тривають напрацювання зі створення електронних карток пацієнтів медичних установ.
Під час круглого столу особливе зацікавлення викликали напрацювання «розумних послуг» у Дрогобичі, “Медицина онлайн” у Вознесенську, “Розумна та безпечна школа” у Бахмачі, “Місто для всіх” в Івано-Франківську, презентації “Відкритий бюджет міста Ніжин”, “Розумна влада” (м. Миргород), “Інформаційний портал” (м. Горішні Плавні), “Хмарні послуги” (м. Українка). Обговорювалися інновації в побудові розумної інфраструктури в Чугуєві (“Розумне та безпечне місто”), Переяславі-Хмельницькому (“Розумна вулиця та інтерактивна мапа міста”), Золочеві (“Розумна вулиця – поєднання безпеки та комфорту”), Рубіжному (“Впровадження напрямку Розумне місто”).
За словами керуючої справами виконкому Ужгородської міськради Олени Макари, особливо розчулив підсумковий, за результатами національного круглого столу, виступ міжнародного менеджера проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3» Хендріка Ван Зіла, який наголосив, що під час реалізації проектів всі були не тільки партнерами, а друзями, вчилися один у одного, надалі треба шукати шляхи подальшого розвитку для реалізації інтересів мешканців міст і сіл, їх благополуччя, необхідно думати і працювати інноваційно.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp