Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мінюст: Саакашвілі ще не оскаржив рішення про позбавлення його громадянства

10 вересня 2017 р., 10:54

Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов у Facebook

"За інформацією, яку маю, таких заяв (про оскарження рішення щодо позбавлення громадянства - ред.) не надходило! В Мін'юст точно! За довідками прошу звертатися до ДСА (Державна судова адміністрація) та Вищого адміністративного суду!" - наголосив заступник міністра.

При цьому він порадив звертатися за інформацією до соратника Саакашвілі Давида Сакварелідзе.

"Краще б запитали у Сакварелідзе. Начебто він казав, що тільки збираються таку заяву подавати", - написав Чернишов.

Як повідомляв Укрінформ, екс-президент Грузії Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Він очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

Захист екс-губернатора заявив 27 липня, що подасть позов Президенту з приводу позбавлення громадянства до Вищого адміністративного суду України.

В уряді Грузії заявили, що вимагатимуть видачі Саакашвілі від будь-якої країни, де він залишиться. На Батьківщині проти Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи.

21 серпня Саакашвілі, який перебуває за кордоном, заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp