Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Названо умову для миру на Донбасі

10 вересня 2017 р., 16:08

Постпред України в ООН Володимир Єльченко заявив

Що яким би не було рішення ООН про присутність місії на Донбасі, ця участь матиме важливе значення для припинення вогню. Будь-яка присутність миротворчих сил ООН на Донбасі буде сприяти припиненню вогню.

«Будь-яка присутність миротворців ООН стане величезним плюсом в плані припинення вогню, контролю за процесом припинення. Тобто просто перестануть гинути люди, і це само по собі буде суттєвим позитивним фактором. Але, звичайно, така операція не повинна привести до заморожування конфлікту на роки», – сказав Єльченко, передає «Народна Правда» з посиланням на «Укрінформ».

За словами постпреда України в ООН, все буде залежати від того, як буде прописаний мандат в цій операції:

«Є безліч варіантів: або це буде просто спостереження за розведенням сторін, забезпечення охорони або захисту мирного населення. Крім того, від мандата і прописаних функцій залежить і чисельність цієї місії, яка може налічувати як кілька сотень людей, так, може, і 10-15 тисяч».

Нагадаємо, українська делегація в штаб-квартирі ООН передала на розгляд партнерам з Радбезу ООН свій проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі. Раніше це зробила Росія, поставивши при цьому ряд умов.

Глава МЗС РФ пізніше конкретизував позицію російської сторони. А в МЗС України назвали деякі ініціативи РФ «політичною шизофренією».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp