Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині Москаль перевірив масштабний ремонт доріг (Фото)

10 вересня 2017 р., 09:35

Який розпочався в Усть-Чорнянському кущі

У суботу (9.09) Геннадій Москаль здійснив робочу поїздку на Тячівщину, щоб напередодні фестивалю «Закарпатська свальба» проінспектувати масштабний капітальний ремонт доріг, що розпочався в селах Усть-Чорнянського куща. Дороги у цьому напрямку, який до минулого року був тупиковим, найбільш запущені в усій області – ямковий ремонт тут робився раз на 8 – 10 років, а в крайніх селах (наприклад, Німецькій Мокрій) асфальту взагалі ніколи не було. Минулого року Г.Москаль ініціював між Колочавою та Німецькою Мокрою будівництво лісової дороги, яка з’єднала Міжгірський і Тячівський райони й дала дуже потужний поштовх розвитку туризму. Тоді ж був прокладений перший відрізок суцільного асфальтного покриття в Н.Мокрій. А цього року роботи продовжилися. Зараз ремонтники – румунська фірма «Трамеко» – продовжує встеляти суцільним асфальтним покриттям дорогу в Німецькій Мокрій, рухаючися в напрямку Руської Мокрої, а далі роботи триватимуть до Лопухова, Усть-Чорної та Красної. Фінансування ремонту здійснюється з різних джерел, однак левову частку коштів з ініціативи голови ОДА покриває «дорожній експеримент». Мешканці Н.Мокрої, котрі ніколи не бачили в своєму селі асфальтоукладників, одразу після прокладання суцільного асфальту самі перекривають дорогу лавицями й возами, щоб не дозволити рух по свіжому асфальту до його повного застигання.

– Люди досі не можуть повірити, що в їхньому селі буде асфальтна дорога, побудована сучасною європейською фірмою за останніми технологіями, – каже голова Тячівської РДА Василь Дем’янчук. – Вони цілими сім’ями підходять до Г.Москаля й дякують йому, по-перше, за лісову дорогу до Колочави, а, по-друге, за асфальтну дорогу в Німецькій Мокрій. Хочу наголосити, що з 2015 року це вже 12-й приїзд Г.Москаля в Усть-Чорнянський кущ, при тому, що до 2015 року голови ОДА прилітали сюди тільки кілька разів на вертольотах під час катастрофічних паводків. До речі, свою квоту депутата обласної ради в розмірі 500 тисяч гривень Г.Москаль також віддав на будівництво дороги в цьому кущі Тячівщини.

{g}

В Усть-Чорній голова ОДА провів нараду з керівництвом району, обласними депутатами від Тячівщини та головами Русько-Мокрянської, Лопухівської, Усть-Чорнянської та Краснянської сільських рад. Головне питання – продовження ремонту доріг ще цього року.– До кінця вересня підрядники мають встелити суцільним асфальтом дорогу через Німецьку Мокру, Руську Мокру й повернути до Лопухова, – наголосив Г.Москаль. – 1 жовтня ми проведемо тут відновлений фестиваль кедровиці (настоянки з шишок кедра). А потім роботи продовжаться в напрямку Красної. Наше завдання – вкрити суцільним асфальтом весь цей відрізок, і ми дуже сподіваємося, що погода дозволить це зробити до настання морозів. Я розумію, що це дуже складна робота, ніхто з підрядників спочатку не хотів за неї братися, оскільки по суцільному бездоріжжю доводиться возити і важку спецтехніку, і асфальт. Однак якщо ми вже взялися за роботу, вона буде виконана, незважаючи на всі труднощі. Протягом минулого й цього року ми зробили серйозні берегоукріплення вздовж гірської річки, а тепер вийшли на фінішну пряму – ставимо суцільний асфальт. Залучаємо для цього всі можливі джерела фінансування – «дорожний екперимент», Держфонд регіонального розвитку, екологічні збори, обласний бюджет. Робимо все можливе для того, щоб перетворити цей колись депресивний, але дуже мальовничий куточок Закарпаття на процвітаючий.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp