Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада Безпеки ООН розгляне послаблений варіант нових санкцій щодо КНДР

12 вересня 2017 р., 09:16

Також був пом'якшений пункт щодо заборони на експорт нафти

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй ввечері у понеділок, 11 вересня, обговорить запропонований Вашингтоном проект резолюції щодо посилення санкцій проти Північної Кореї у зв'язку з продовженням нею ядерної та ракетної програм.

Утім, оновлений варіант проекту резолюції передбачає більш м'які санкції порівняно з пропозиціями, які були подані Сполученими Штатами Америки минулої середи, 6 вересня, повідомляють інформагентства dpa та AFP з посиланням на оновлений текст. Зокрема, в остаточній редакції документу був вилучений пункт про замороження активів північнокорейського лідера Кім Чен Ина, а пропозиція повного ембарго на поставки нафти до КНДР була замінена запровадженням обмежень на її експорт - до 500 тисяч барелів на три місяці з 1 жовтня 2017-го і до двох мільйонів барелів на один рік з 1 січня 2018 року.

Як зазначає dpa, залишається незрозумілим, чи підтримає проект резолюції Росія та Китай, які мають право вето як постійні представники Ради Безпеки ООН. Раніше Москва та Пекін заявляли, що північнокорейську кризу слід вирішувати дипломатичними методами, а не посиленням тиску на КНДР.

Як повідомлялося, 3 вересня КНДР здійснила шосте випробування ядерної зброї, яке стало найпотужнішим в історії країни. Випробування спричинили землетрус, який був відчутним у сусідніх Китаї та Південній Кореї. Пхеньян заявив, що підірвав водневу бомбу.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp