Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Суд над керівником зачистки Майдану заслухав першого потерпілого

12 вересня 2017 р., 16:25

Екс-керівник київської СБУ провини категорично не визнає

У справі силової зачистки Майдану розпочали допитувати потерпілих. Про страшні події свого поранення в Шевченківський районний суд столиці прийшов розповісти Віктор Опаленко.

Потерпілий розповідає, що каліцтво дістав внаслідок зустрічі з силовиками вечором 18 лютого 2014 року, коли правоохоронці масовано сунули розганяти Майдан, а поряд запалав Будинок профспілок. Будівлю з даху штурмував спецпідрозділ СБУ "Альфа". Опаленко майже втратив зір. "Стався вибух, я відчув сильний удар у голову в районі лівого ока. Цей удар збив мене з ніг, я знепритомнів", - розповів він. 

На лаві підсудних його уважно слухає Олександр Щеголєв – тодішній керманич СБУ у Києві та Київській області. У слідства є докази, що саме він керував силовою зачисткою Майдану. "Обвинуваченому інкримінуються дії стосовно саме організації дій правоохоронців, тому він не був безпосередньо на Майдані", - розповів прокурор Олександр Супрун. Щеголєв уже два роки сидить у Лук'янівському СІЗО, на одному із засідань його облили зеленкою, тому тепер він слухає справу у режимі відео-конференції. 

Своєї провини колишній правоохоронець не визнає та каятися ні в чому не планує. " Чи законно мирним громадянам використовувати коктейлі Молотова щодо інших громадян", - реагує на хід судового процесу він. Сам процес обіцяє бути дуже довгим, бо у справі лише потерпілих налічується 136, а ще 600 осіб мають заслухати в якості свідків. Щеголєв рішення про зачистку приймав не сам – головні фігуранти справи повтікали в Росію та окупований Крим. Проте і тим, і іншим загрожує довічне ув'язнення. 

 
Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp