Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як дорожчатиме життя українців?

9 липня 2014 р., 10:45

Підвищення тарифів на компослуги буде різним.

Рівень підвищення тарифів в Україні буде різним для кожного населеного пункту. Діапазон підвищень складає від 1% до 98%. За підрахунками "Української енергетики", вартість житлово-комунальних послуг для однокімнатної квартири зросте, в середньому, до 414 грн на місяць (+40%), двокімнатна - до 863 грн на місяць (+48%), трикімнатної - до 1134 грн на місяць (+48%). Під час опалювального сезону загальний платіж буде майже удвічі більшим, ніж влітку.

Як писав Zaholovok.com.ua, навесні Уряд продовжив терміни передбачуваного виведення роздрібних цін на природний газ для населення на економічно обгрунтований рівень. Ціну планується підвищувати в кілька етапів аж до травня 2017 року. Загальний розмір підвищення за підсумками трьох найближчих років складе 101,6%: з 1 травня 2015 року НКРЕ рекомендовано підвищити ціни на газ на 40%, з 1 травня 2016 року – на 20%, з травня 2017 року – ще на 20% .

Як повідомляла Нацкомісія з державного регулювання у сфері компослуг, водопостачання подорожчає, в середньому, на 84%, водовідведення (стоки) - на 105%, тарифи на водоспоживання (вода і стоки) зростуть на 93%. Крім того, Національна комісія з регулювання енергетики вирішила з 1 травня підвищити мінімальний тариф на природний газ для потреб населення на 50%. Електроенергія з 1 травня теж стала дорожчою: тарифи для населення зросли на 10-40%.

Це не останнє збільшення вартості комунальних послуг для українських споживачів. Як пише «Україна комунальна», у наступному році влада обіцяла зростання тарифів на 30-40%. В Уряді пояснюють, що заходи вживаються у зв'язку з євроінтеграційними тенденціями, вимогами МВФ і збитковим станом галузі.

ВОДА

За словами представників Нацкомісії, яка встановлює тарифи, тепер українці платитимуть за воду, згідно економічно обґрунтованого рівня - тобто, із закладеною рентабельністю до 5%.

За статистикою, 97% українців справно платять за комунальні послуги. Однак, з липня в усій країні тарифи на гарячу та холодну воду підскочили в середньому на 84%. Зокрема, у Луцьку ціни зросли на 86% - , у Дніпропетровську та Львові на понад 55% , у Запоріжжі майже на 90%. Для мешканців Києва тарифи на холодну та гарячу воду подорожчали у понад два рази – кубометр холодної коштуватиме 7 гривень 46 копійок, гарячої - 25 гривень 10 копійок.

Як з’ясував Zaholovok.com.ua, жителі Ужгорода у липні за водопостачання також платитимуть більше. За інформацією КП «Водоканал», згідно з Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг від 13 червня 2014 року №622 (набрала чинності 1 липня) встановлені тарифи для КП «Водоканал Ужгорода» на централізоване водопостачання – 6,28 грн за 1 куб. м ( без ПДВ), на централізоване водовідведення – 3,58 грн за 1 куб. м (без ПДВ).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp