Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про що йшлося на засіданні комісії з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації

14 вересня 2017 р., 17:42

Сьогодні, 14 вересня, комісії облради продовжили вивчати матеріали 8 сесії

Так, під головування Чаба Пейтера своє засідання провела комісія з питаньтранскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації.

У її роботі взяв участь перший заступник голови облради Йосип Борто.

Депутати найперше розглянули профільні питання, серед яких – «Про внесення змін до Програми розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016 – 2020 роки». Директор департаменту економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації, депутат облради Денис Ман презентував нову редакцію документу, в якому серед заходів – проектування та облаштування на території області стоянок для авто-,вело туристів, оглядових майданчиків, рекреаційних місць вздовж автодоріг та поблизу туристично привабливих об’єктів: встановлення двомовних туристичних знаків, підтримка діючих та створення нових туристично-інформаційних центрів тощо.

Жваво обговорили депутати і проект рішення «Про Порядок використання коштівобласного бюджету для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами малого і середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів – у рамках Програми розвитку малого і середнього підприємництва в області на 2017 – 2018 роки».

Денис Ман ознайомив членів комісії з висновком Центру політико-правових реформ, куди він звертався щодо роз’яснення правомірності прийняття або відхилення цього проекту рішення на предмет наявності потенційного конфлікту інтересів.

У висновках зазначається, що, незважаючи на окремі положення проекту Порядку , які усувають можливість виникнення корупційних ризиків при його застосуванні, проект містить окремі положення, які унеможливлюють такі ризики. То ж Центр надав роз’яснення до окремих пунктів.

Мовилось і про те, що не можна стверджувати, що «Закарпатська облрада не може голосувати за проект Порядку з тієї лише причини, що більшість депутатів або близькі їм особи займаються підприємницькою діяльністю. За такого підходу , наприклад, Верховна Рада України не здатна була б прийняти жодного закону, що стосується господарської чи фінансової діяльності».

По ходу порушили депутати і ряд інших питань, у т.ч. й про гостру нестачу спеціалістів на виробництвах краю.

– Треба нам думати, як зберегти їх, як зацікавити працювати вдома, адже у нас кордони з чотирма європейськими країнами – членами ЄС, де умови і оплата праці кращі, а тому влада і бізнес повинні спільно працювати у цьому напрямку, – мовив Чаба Пейтер.

З таким уболіванням про стан справ у краї члени комісії розглянули і інші матеріали, що пропонуються до порядку денного восьмої сесії облради.

Усі пропозиції та слушні думки будуть ретельно опрацьовані та в узгодженому варіанті подані на розгляд президії облради.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp