Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Мукачівщині міліціонер відповів пострілом своїм кривдникам

9 липня 2014 р., 12:00

У відповідь бешкетникам на напад правоохоронець пострілом, щоправда, у повітря.

Факт нанесення правоохоронцеві тілесних ушкоджень під часвиконанням ним службових обов’язків зареєстрували уМукачівському міськвідділі міліції. За фактом відкрито кримінальнепровадження за ст. 345 КК України (погроза або насильство щодопрацівника правоохоронного органу).

Вночі, до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшлоповідомлення від інспектора роти патрульної служби, що під час несенняслужби по охороні громадського порядку у складі трьох співробітниківміліції, на маршруті патрулювання в селі Великі Лучки, до них під’їхававтомобіль марки “Мерседес Спрінтер”, звідки з салону вийшли семеро чоловіків. Під час розмови з міліціонерами патрульної служби чоловіки булиагресивні, лаялися, висловлювали різного роду погрози.

Врешті на зауваження одного з правоохоронців пасажири «Мерседесу»відреагували агресивно й накинулись з кулаками на працівників міліції. Цілюди також почали нищити й службовий автомобіль.

У відповідності до ст.15-1 Закону України «Про міліцію» Працівник міліціїмає право оголити вогнепальну зброю і привести її у готовність, якщовважає, що в обстановці, яка склалася, можуть виникнути підстави для їїзастосування. При затриманні злочинців чи правопорушників або осіб, якихпрацівник міліції запідозрив у скоєнні злочинів чи правопорушень, а такожпри перевірці документів у підозрілих осіб, працівник міліції може привести уготовність вогнепальну зброю, що є попередженням про можливість їїзастосування.

Спроба особи, яку затримує працівник міліції із вогнепальною зброєю в руках, наблизитись до нього, скоротивши при цьому визначену нимвідстань, чи доторкнутись до зброї, дають працівникові міліції правозастосувати вогнепальну зброю.

Саме тому, використовуючи своє законне право для припиненняпротиправних дій з боку групи осіб працівник міліції здійснив два постріли з табельної вогнепальної зброї в повітря. Постріли в гору «витверезили»нападників - вони миттєво сіли в «Мерседес» та зникли з місця події вневідомому напрямку.

Внаслідок даної сутички один з правоохоронців отримав тілесні ушкодженнята наразі перебуває у неврологічному відділенні Мукачівської ЦРЛ.


На місце події негайно прибув керівник УМВС в Закарпатській області СергійШаранич та його заступники, а також слідчо-оперативна група міськвідділуміліції. В ході проведення оперативно-розшукових заходів розшуковикамиміськвідділу міліції встановлено громадян, які підозрюються у скоєні даногоправопорушення.

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудовихрозслідувань, за вказаним фактом вже розпочато кримінальне провадженняза фактом насильства щодо працівників правоохоронних органів під часвиконання ними службових обов”язків відповідно до ч.2 ст. 345Кримінального кодексу України. За такі дії нападникам загрожуєвідповідальність у вигляді, як обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

Нагадуємо також, що Стаття 15. Закону України «Про міліцію» також даєправо застосовувати зброю працівнику міліції на ураження в наступнихвипадках:

Працівники міліції як крайній захід мають право застосовувати вогнепальнузброю у таких випадках:

1) для захисту громадян від нападу, що загрожує їх життю і здоров’ю, атакож звільнення заложників;

2) для відбиття нападу на працівника міліції або членів його сім’ї, якщо їхжиттю або здоров’ю загрожує небезпека;

3) для відбиття нападу на охоронювані об’єкти, конвої, жилі приміщеннягромадян, приміщення державних і громадських підприємств, установ іорганізацій, а також звільнення їх у разі захоплення;

4) для затримання особи, яку застали при вчиненні тяжкого злочину і яканамагається втекти;

5) для затримання особи, яка чинить збройний опір, намагається втекти з-під варти, а також озброєної особи, яка погрожує застосуванням зброї таінших предметів, що загрожує життю і здоров’ю працівника міліції;

6) для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщоводій своїми діями створює загрозу життю чи здоров’ю громадян абопрацівника міліції.

Забороняється застосовувати і використовувати вогнепальну зброю призначному скупченні людей, якщо від цього можуть постраждати сторонніособи.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp