Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У "Дорогу життя" навідалися американські благодійники (ФОТО)

21 вересня 2017 р., 13:18

Вихованці ділилися здобутками

 

Дорогі й добре знайомі гості завітали сьогодні до Медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя». Йдеться про щорічний візит благодійників з міста-побратима Ужгорода – Корвалліса (штат Орегон, США), що проходить у рамках проекту TOUCH. Цей проект називають майданчиком, що об'єднує авторів громадських проектів, волонтерів та просто небайдужих людей.

Американців в «Дорозі життя» зустрічають як добрих знайомих, їх вже добре знають і люблять. Якось одна мама особливої дитини про ці візити сказала так: «Разом з цими американцями до наших дітей завжди приходить свято». І додала: «Це просто неймовірно, як щоразу волонтери з далекої Америки долають тисячі кілометрів для того, щоб один день провести з нашими особливими дітьми, огорнути їх увагою, подарувати любов…».

Американські гості відвідали поліграфічно-сувенірну майстерню, яка не так давно відкрилася на базі Центру. Волонтерів ознайомили з процесом трансферного друку, коли на звичайні майки наносяться повнокольорові малюнки, і гості з ентузіазмом спробували робити це самотужки.

Потім гості провели екскурсію по Центру «Дорога життя» та випробували ліфт, до встановлення якого були причетні разом із Ротарі-клубом «Ужгород-Скала».

За цим спостерігали вихованці Центру та студенти 3-го курсу кафедри соціології та соціальної роботи факультету суспільних наук УжНУ під керівництвом доцента кафедри Зіти Тарці. Майбутні соціальні працівники сьогодні отримали уявлення про те, чим займатимуться після закінчення вишу та якою категорією людей будуть опікуватися.

Еліс Ремстон повідомила, що в планах їхнього візиту відвідування інтернату в Часлівцях, молодіжної ферми в Павлово, ГО «Нова сім’я», ромської школи в Ужгороді, шопінг з дітьми з соціально незахищених сімей тощо. Відбудеться зустріч з членами Ротарі-клубу «Ужгород-Скала», також гості планують потрапити на органний концерт в філармонію.

За словами пані Еліс, за 17 років здійснення проекту TOUCH на Закарпатті на благодійні заходи витрачено понад мільйон доларів.

Також гостя з Америки відзначила, що навіть за такий невеликий термін, як рік, помітні позитивні зміни як в Центрі, так і в Ужгороді. Зокрема, на її погляд, місто виглядає здоровішим, краща ситуація в лікарнях. Але найбільше їй та її колегам подобаються наші люди – привітні, щирі та відкриті до спілкування.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp