Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гелетей та Порошенко не відпускають тячівських військових додому!

9 липня 2014 р., 19:49

Причиною є те, що наші хлопці вже набрались практики там і буде недоцільно заміняти їх на недосвічених.

Про це сьогодні на прес-конференції в Тячівській райдержадміністрації повідомив Тячівський районний військовий комісар Вініамін Васільєв. А також уточнив, що таке рішення приймається на рівні Міністра оборони та Президента країни. Хлопці вже набули досвіду, то ж наразі недоцільно замінювати їх на військових, що не мають такої практики. Їх залучать тільки до оборони блок-постів та інших стратегічно важливих об’єктів, але не до бойових дій.

Як стало відомо, на сьогодні у зоні бойових дій знаходиться 6 осіб з Тячівського району, ще 3 нещодавно було переведено у місця постійної дислокації. Про їх заміну поки що мова не йде. Оскільки ЗБТО сформований з метою захисту області та стратегічно важливих об’єктів, бійці батальйону проходять тренування на місці.

Нещодавно для військових у зоні АТО було направлено бронежилети та іншу допомогу, яку їм доставили представники громадського формування народної самооборони і зокрема її координатор Василь Гоблик. Який до речі відмітив патріотичний дух бійців і те, що вони вже навчилися воювати. Також голова Тячівської РДА і депутат Закарпатської облради Петро Голубка підтвердив, що дане питання, на вимогу рідних мобілізованих, розглядалося на одній із сесій, однак поки що безрезультатно.

Втім 9 добровольців із обласного батальйону готові відправитись у зону АТО. Для них, на базі полігону, створено спеціальний підрозділ, де їх бойовою підготовкою займаються спеціалісти високого класу.

Як зауважив очільник Тячівщини Петро Голубка, наразі основне завдання керівництва району - забезпечити військовослужбовців всім необхідним для проходження служби. З цією метою в районі організовано збір коштів на підтримку наших армійців. Крім того, прийнято рішення надати всім військовослужбовцям одноразову матеріальну допомогу. Також проводиться робота щодо вивчення соціально-побутових умов життя сімей військових, яким у разі необхідності також може бути скеровано різного роду допомогу.



Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp