Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Євродепутати закликали Росію звільнити Сущенка

26 вересня 2017 р., 12:46

І відновити обмін політв'язнями

Про це йдеться у зверненні групи депутатів трьох фракцій Європарламенту, повідомляє "Укрінформ".

"Cправа Романа Сущенка, який до 30 вересня очікував на рішення суду, є одним з питань значного занепокоєння з боку депутатів Європарламенту", - зазначають депутати ЄП.

Європейські політики нагадують про те, що переговори між Росією та Україною у справі звільнення політв'язнів було заморожено ще наприкінці травня 2016 року.

"Відтоді жоден в'язень не був звільнений чи обміняний. Таку ситуацію ми розцінюємо як гальмування процесу реалізації Мінських домовленостей", - підкреслюють євродепутати.

Реакція УкраїниМЗС України висловило "рішучий протест" через продовження арешту українського журналіста Романа Сущенка у Москві. Про це повідомили у прес-службі відомства.

"Безпідставне утримання українського журналіста під вартою в Російській Федерації за політично вмотивованим обвинуваченням у шпигунстві є додатковим доказом відсутності в цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд", - зазначили у міністерстві.

В МЗС закликали світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих заходів, аби повернути в Україну громадян, "які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями".

Арешт до 30 листопадаМосковський міський суд продовжив арешт українського журналіста Романа Сущенка, якого ФСБ звинувачує у шпигунстві, ще на два місяці, до 30 листопада.

"Захист оскаржуватиме це рішення", - повідомив його адвокат, Марк Фейгін на сторінці у Facebook.

30 вересня виповниться рік, як Роман Сущенко перебуває у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

Раніше у ФСБ заявляли, що затриманий у Москві Роман Сущенко - полковник і кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України і що його затримали під час "шпигунської акції", коли він збирав "відомості про діяльність Збройних Сил Росії".

Кримінальна справа порушена за статтею 276 КК РФ - "шпигунство".

Українське національне агентство "Укрінформ" доводить, що Роман Сущенко працює в агентстві із 2002 року, а з 2010-го був власним кореспондентом у Франції.

Копирайт изображенияUNIANВище керівництво України неодноразово зверталося до Кремля, а також міжнародних інституцій із заявами про політичне переслідування журналіста.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заперечував ці звинувачення, твердячи, що ідеться про "звичайну роботу спецслужб".

На початку 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Про напади на журналістів і свободу слова у Європі", у якій, зокрема, закликала Росію звільнити Романа Сущенка.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp