Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Угорщина має намір заважати Україні йти до Європи

27 вересня 2017 р., 10:20

Через непорозуміння

У мовному питанні.

Угорщина погрожує блокувати будь-які ініціативи України у її просуванні у напрямку європейської інтеграції та участі у програмах Східного партнерства.

Про це заявив міністр МЗС Угорщини Пейтер Сійярто у вівторок, коментуючи підписання українського закону "Про освіту" Петром Порошенко.

— Ми можемо гарантувати, що це боляче вдарить по майбутньому України, - зазначив угорський міністр, який наразі перебуває у Сінгапурі разом з делегацією на чолі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

За словами Сійярто, підписання Порошенком закону про освіту є ганьбою для України.

Президент Порошенко не раз говорив про те, що Україна хоче бути ближче до Європи, але сьогоднішнє рішення є «далеким від Європи, адже був зроблений величезний крок у зворотному напрямку», - зазначив Сійрято.

Угорський посадовець вважає, що порушивши міжнародні зобов'язання, Україна може забути про інтеграцію до Європи. І пригрозив, що Угорщина буде блокувати будь-яку ініціативу, яка буде вигідною для України.

Петер Сійярто зазначив, що на засіданні Ради ООН з прав людини Угорщина планує різко засудити рішення уряду України і використати своє право вето на будь-яку пропозицію, якщо рішуче не буде засуджено український закон "Про освіту".

Мukachevo.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp