Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київстар: У ГПУ немає доступу до даних всіх абонентів

27 вересня 2017 р., 15:06

Оператор мобільного зв'язку спростував повідомлення адвоката про прослуховування абонентів.

Оператор мобільного зв'язку Київстар запевняє, що слідчі Генпрокуратури не отримували доступ до даних всіх абонентів оператора. Про це повідомляє прес-служба Київстару, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Персональні дані абонентів, інформація про послуги, якими вони користуються, охороняється законом, і Київстар строго дотримується вимог законодавства щодо їхнього захисту", - повідомляють в прес-службі.

Компанія нагадує, що за подіями на Майдані в рамках розслідування кримінальної справи, Печерський райсуд заборонив розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними на серверах телеком операторів за певний період часу. Вимога стосувалася Лайфселл, МТС-Україна (тепер ВФ Україна), ТриМоб, Укртелеком, Київстар та інших операторів мобільного зв'язку.

У лютому 2017 року Київстар звернувся з вимогою роз'яснити цю постанову, яка фактично містила вимогу про арешт інформації, що не передбачено чинним законодавством України.

Апеляційний суд в липні цього року задовольнив апеляційну скаргу Київстару. Суд зобов'язав роз'яснити, як виконувати постанову про заборону розпоряджатися носіями інформації з абонентськими даними.

Нагадаємо, 26 вересня, адвокат Олег Бабич, посилаючись на рішення суду, повідомив, що слідчі Генпрокуратури отримали доступ до всього обладнанняоператора мобільного зв'язку Київстар і тепер можуть отримати всю цікаву для них інформацію про клієнтів компанії.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp