Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З Газпрому суд стягнув 80 млрд гривень дивідендів

27 вересня 2017 р., 15:07

Про рішення суду розповів глава Мін'юсту Павло Петренко.

Господарський суд Києва підтвердив законність стягнення з Газпрому 79,8 млн гривень. Таке рішення суд прийняв у середу, 27 вересня, повідомив міністр юстиції Павло Петренко у себе в Facebook.

"Це дивіденди російського газового монополіста в АТ Газтранзит, які були стягнуті до бюджету України", - пояснив Петренко.

Таким чином, за його словами, продовжать виконувати судове рішення щодо стягнення з російського газового монополіста в бюджет України 171 мільярда гривень.

Як повідомляв Корреспондент.net, у січні 2016 року АМКУ оштрафував Газпром на 85,86 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему.

Газпром оскаржив рішення комітету, проте суд повернув позовну заяву без розгляду. Суди всіх інстанцій, у тому числі Верховний суд України, відмовили Газпрому в задоволенні скарги щодо визнання повернення незаконним.А 31 жовтня стало відомо про те, що АМКУ у два рази збільшив суму накладеного штрафу на Газпром - до 172 млрд грн, зажадавши ще й пеню за несвоєчасну сплату штрафу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp