Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що думає Любка про Закон про освіту, який прийняли депутати краю

27 вересня 2017 р., 20:59

Письменник висловив думку

Без прикрас.

Звернення, прийняте Закарпатською облрадою щодо закону про освіту, недалекоглядне та антизакарпатське – ЛюбкаНа Закарпатті де-факто створилася угорська закрита спільнота, представники якої, не знаючи української мови, не мають освітніх, а отже, і кар’єрних перспектив, констатував в інтерв'ю кореспондентові газети "День" письменник, випускник філологічного факультету УжНУ Андрій Любка.– Звернення, прийняте Закарпатською облрадою, не лише недалекоглядне, а й антизакарпатське. Замість того, щоб вникнути у суть Закону, проаналізувати його потенційні наслідки, більшість депутатського корпусу вирішила погратися у політику.

Великою проблемою області і, водночас, закарпатських угорців є їхня відособленість від суспільного життя краю. Якщо літні люди ще пам’ятають російську з совєтської школи, то середнє й молоде покоління – виключно угорськомовне. А це означає, що на Закарпатті де-факто створилася угорська закрита спільнота, представники якої, не знаючи української мови, не мають освітніх, а отже, і кар’єрних перспектив, відчувають дискомфорт у соціалізації. Новий освітній закон фактично відкриває їм можливості для розвитку, якого вони наразі позбавлені, дає право знати ще й українську. Шкода, що деякі партії в облраді вирішили, що на цій темі варто спекулювати, ще сильніше розпалювати пристрасті й провокувати конфлікт, для якого реальних підстав немає.






Василь Ільницький, "День"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp