Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці з особливими потребами ділилися талантами у Словаччині (ФОТО)

27 вересня 2017 р., 22:28

Міжнародний фестиваль відбувся у Михайлівцях 25-26 вересня

Таланти притаманні кожній людині. Важливо тільки вміти дослухатися до себе, сповна збагнути чого хоче душа, і наполегливо працювати над своїми здібностями, так, аби вони поглинали серце без залишку.

{g}

Саме в миті цілковитого усвідомлення напрямку руху завжди починається нова сторінка життя – яскрава та цікава, бо – незвідана. Відомо, що особи з обмеженими фізичними можливостями завжди вирізняються з-поміж інших, і це зовсім не тому, що потребують більшої допомоги чи особливих умов та зручностей у суспільстві, а, насамперед, тому, що відчувають світ, як правило, глибше, і таланти їхні, відповідно, викликають незвичайні емоції.

Цьогоріч у словацькому місті Михайлівці вже в 14-те провели Міжнародний музичний фестиваль з символічною назвою «Серце, як дар». Організаторами заходу традиційно стала Михайловецька районна рада Словацької асоціації інвалідів (президент – Ева Хлодінкова).

Це творчий конкурс талантів, у якому щоразу беруть участь талановиті люди з особливими потребами з різних країн ближнього зарубіжжя. Цього разу в заході взяли участь артисти зі Словаччини, Угорщини, Сербії, Польщі та України. Україну, як і Закарпаття, зокрема, уже втретє успішно представили члени Закарпатського осередку Української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату на чолі з Олександром Лизанцем. Також на заході, серед представників Закарпаття був присутній директор Закарпатського музею Народної архітектури та побуту Василь Коцан.

До слова, пан Василь зумів домовитися про співпрацю з президентом Михайловецької районної ради Словацької асоціації інвалідів, у рамках заходу вдалося підписати відповідний договір.

Для глядачів виступав співочий кколектив Ужгородського коледжу культури та мистецтв, які вразили глядачів музичним виступом у національному вбранні, а також – Вікторія Лисюк, котра виконала зворушливі «Чорнобривці». Представники нашого краю вразили словацьких сусідів до глибини душі, і посіли переможні місця на фестивалі.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp