Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У міськраді відбулася зустріч із представниками муніципалітету Дармштадта

6 жовтня 2017 р., 13:22

Учора в Ужгороді

У рамках перебування в Ужгороді фахівців із міста-побратима Дармштадта напередодні відбулася зустріч міського голови Богдана Андріїва та його заступника Олександра Білака з представниками муніципалітету цього німецького міста – керівником німецької делегації доктором Дірком Молтером відповідальним працівником за співпрацю Ужгорода і Дармштадта міськради Дармштадта Аліною Зіл, та керівником організації «Німецько-українське коло друзів» доктором Ульріхом Віссманном.

Богдан Андріїв наголосив, що для нашого міста, спеціалістів міської ради дуже важливий досвід Дармштадта з питань доступності інфраструктури для людей із особливими потребами, захисту довкілля, заходів з покращення енергоефективності, розвитку можливостей громадського транспорту, якості питної води, поводження з твердими побутовими відходами, співпраці із громадськістю тощо.

Німецькі гості зауважили, що в складі делегації насамперед експерти за кожним із напрямків, наприклад, колишній генеральний директор однієї з потужних компаній, яка працює з утилізацією, переробкою сміття, посадовці магістрату Дармштадта і громадських об’єднань. Крім того, є і спеціалісти, котрі можуть допомогти із залученням кредитних та ґрантових коштів із міжнародних фондів, скажімо, з Європейського банку реконструкції та розвитку на виконання в Ужгороді конкретних проектів.

Йшлося також про можливості співпраці в галузі культури, зокрема, представили каталог мистецьких пропозицій на 2018 рік від об’єднання художників Дармштадта для вироблення спільних ініціатив. В Ужгороді пропонується і відкрити «Дармштадський будинок», такий у польському місті-побратимі Дармштадта Полоцьку дуже добре зарекомендував себе як місце для культурних подій, дискусій, зібрань активістів, які працюють над спільними проектами і, водночас, для задоволення потреб індивідуальних туристів.

Підсумовуючи зустріч, домовилися, що за підсумками численних дискусій, «круглих столів», які триватимуть в Ужгороді протягом 4-6 жовтня, буде узагальнено напрацювання і сформовано подальший детальний план дій. Також уже ближчим часом, у листопаді, відбудеться наступна зустріч робочих груп, які працюють над спільними проектами Ужгорода і Дармштадта і до кінця листопада їх буде подано на спільне фінансування.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp