Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородська журналістка має цілу палітру талантів (ВІДЕО)

7 жовтня 2017 р., 14:37

Вміло поєднує все

Любляча матуся, відома журналістка, телеведуча, хенд-мейдер та церемонімейстер. Все це про закарпатку Ларису Липкань. Сором’язливу у дитинстві дівчинку, яка боялася навіть підняти руку на уроці. Та, коли прийшов час обирати майбутню професію, вона без вагань обрала філологічний факультет. Журналістика ж у її житті з’явилася абсолютно випадково.

Лариса ЛИПКАНЬ, журналістка, хенд-мейдер, церемонімейстер

Моїй бабусі завжди подобалося, що я виразно говорила. Вона добре мене чула. Їй подобалося зі мною спілкуватися, бо я чітко вимовляла слова. І вона їх розуміла. Коли мене питали про професії, ким ти мрієш стати, то вони в мене були абсолютно різноманітні. От я називала наприклад від диспетчера на вокзалі, який оголошує рух поїздів. Я хотіла бути стюардесою. Звичайно, я хотіла бути ведучою новин. Тому що бігала десь вдома, гралися ми чимось. І якісь такі штуки. Могла бути скакалка, або якісь комиші. Вони схожі на мікрофон і я бігала з ним наче з репортерським мікрофоном. Але уявляла себе в кадрі.

І Лариса вирішила залишитися і розвиватися саме у цій сфері. Працювала диктором, редактором молодіжних програм, ведучою новин та авторських проектів. Журналістика для неї – це унікальна можливість завжди залишатися в русі та відкривати для себе нових людей.

Лариса ЛИПКАНЬ, журналістка, хенд-мейдер, церемонімейстер

Наш викладач, Михайло Рошко, який вів у нас зарубіжну літературу, паралельно він займався проектом на телебаченні. Про літературу, про проблематику в літературі. Але для того, щоб розбавити свою серйозну програму, він запропонував мені і моїй сокурсниці, Інні Бонченко. Тоді вона була брюнеткою, а я була білявкою. Ми вдвох були ведучими його сторіночки, рубрики про студентське життя. Нас помітили на телебаченні і після цього поступила пропозиція.

Одним із захоплень Лариси Липкань є також хенд-мейд. Дівчина з дитинства обожнює яскраві прикраси. Тому вирішила виготовляти їх власноруч. Не боїться поєднувати бісер з іншими матеріалами, працює в різних техніках та стилях. Її авторські аксесуари полюбляють і закордонні модниці: з Чехії, Словаччини, Фінляндії, Сполучених Штатів та інших куточків світу.

Лариса ЛИПКАНЬ, журналістка, хенд-мейдер, церемонімейстер

Насправді, коли хочеться (а це така дуже заразна справа) якщо ти вже за щось взявся і маєш ідею, її хочеться доробити. Тому ти намагаєшся якомога швидше інші справи поробити, щоби засісти за це. І після того, як я почала вишивати, я повернулася до іншого свого хоббі, до фільмів, які я закинула, на які не було часу. Правда, я вибираю такі фільми, онлайн я їх дивлюся, точніше слухаю, де багато діалогів, щоб можна було чути, а не дивитися на картинку. Екшени для мене не підходять, бо я їх не можу розглядати. А от саме такі фільми філософські, де потрібно над чимось подумати, це мені допомагає. Тобто, я вишиваю і слухаю.

Ще одним яскравим шматочком її життя є весільна індустрія. Вже декілька років Лариса проводить церемонії розпису наречених.

Лариса ЛИПКАНЬ, журналістка, хенд-мейдер, церемонімейстер

Хтось хоче, щоб це було романтично, хтось просить, щоб це було дуже по-молодіжному. Хтось каже, що там будуть гості старші і вони хочуть, щоб це було у таких старовинних традиціях. Тобто, для кожного замовника є якийсь певний інший сценарій. А для себе я потім визначила найоптимальніший для мене. Тобто, я скомпонувала з усіх і у мене6 утворився такий мій сценарій, який мені найбільше підходить, який влаштовує людей.

Лариса надає перевагу колекціонуванню не речей, а вражень. Попри зайнятість, знаходить час і для мандрівок. Подорожує, зазвичай, зі своєю 15-річною донькою. Побували уже в близько тридцяти країнах світу.

Лариса ЛИПКАНЬ, журналістка, хенд-мейдер, церемонімейстер

Абсолютно кожна країна різна. Але торік я побувала в експедиції в Норвегії. Це було два тижні. Це справжня експедиція, де потрібно було в треки довго і ми ночували в наметах, у спальниках. І це все мені було вперше. І настільки дивовижні пейзажі нам відкривалися, про які ти тільки бачив на далеких картинках і не міг собі уявити фьорди, ліси, скелі високі, водоспади. І я подумала собі, навіть хвилювалася що настільки така краса, що я вже подумала, що цю красу якась країна може перевершити. Ось це мене хвилювало, що настільки красиво, що красивішого вже не буде. То як тоді бути? Але після того я поїхала в Шрі-Ланку, а там абсолютно інша місцевість і так далі. Я зрозуміла, що можу бути спокійна. Кожна країна красива по-своєму, і кожна захоплююча по-своєму.

Лариса Липкань – приклад активної, цілеспрямованої та надзвичайно різносторонньої людини. Дівчина ніколи не зупиняється на досягнутому, ставить перед собою нові цілі і не боїться підкорювати омріяні висоти.


Деталі - у сюжеті Ужінформу:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp