Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сесію Ужгородської міськради "підтопили" водні баталії (ФОТО)

11 липня 2014 р., 13:20

Ржаве відро як вагомий аргумент лежало перед депутатами. Таких у себе вдома вони, мабуть, не мають.

Незважаючи на дощ, сьогодні, біля Ужгородської міськради – людно. Близько сотні активістів зібралися з акцією протесту, щодо різкого підняття цін на водопостачання та водовідведення. 

“Хто відповість за високі тарифи на воду?!”, “Пенсія 1000 гривень, за воду 250 – як вижити?”, “Київ – 6 гривень, Ужгород – 12. Чому?”, – такими були гасла ужгородців. 

Довго не думаючи, протестувальники усі разом увійшли у залу засідань міськради, де якраз розпочиналася чергова сесія. Вимоги пікетувальників – звернення депутатів до Національної комісії, аби та переглянула тарифи на воду в Ужгороді. Адже за словами активістів, які виступили на сесії, ужгородці повинні із власних кишень заплатити за діряві труби “Водоканалу”. Адже ці втрати складають щонайменше 60%. 



Після емоційних суперечок депутати таки проголосували за звернення до Національної комісії з вимогою скасувати постанову №662, в якій йдеться про затвердження нових тарифів на воду для Ужгорода. Таке рішення підтримали – 47 депутатів міськради. Услід за цим, було прийняте рішення, аби для Ужгорода повернули старий тариф на воду, який діяв до 1 липня. За нього проголосували 40 депутатів. 

{g}

Окрім того, 45-ма голосами, відсторонили з посади директора “Водоканалу” Юрія Омеляненка. Депутати також вирішили, аби прокуратура зайнялася підприємством, а відповідні органи перевірили його фінансову діяльність. Така низка рішень, сесії Ужгородської міськради дарує надію, що вже незабаром до Ужгорода повернуться старі тарифи на воду.

Христина Біклян, «Карпатський Об’єктив»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp