Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Депутатські запити націлені на вирішення наболілих питань місцевих громад краю

9 жовтня 2017 р., 14:20

Як відомо, депутати облради досить вправно використовують такі важливі інструменти своєї діяльності, як подання депутатських запитів та звернень з спільних наболілих питань місцевих громад і конкретних їх членів.

Так, у ході 8-ої сесії облради обласний обранець Олесандр Ледида подав усний запит щодо необхідності підготовки звернення обласної ради до вищих органів державної влади щодо вжиття дієвих заходів із енергетичної незалежності держави, зокрема з вивчення ситуації, яка склалася на Русько-Комарівському газовому родовищі. На сесії зазначалось, що крім того, доцільно провести спільне засідання відповідних профільних постійних комісій облради за участю представників ТОВ «ТИСАГАЗ» з вивчення питання про перспективи експлуатації цього родовища.

Депутат облради Олександр Антал подав три депутатські запити. В одному з них повідомив, що до нього звернулися представники виконкому Тур’є - Бистрянської сільради Перечинського району, які просять посприяти у виділенні коштів у сумі 265.378 тис. грн. на капітальний ремонт фасадів адмінбудівлі тамтешньої сільради, якій понад 120 років. Як зазначає депутат, з часів незалежності України дана будівля не мала відповідного ремонту жодного разу. А в ній розміщено сільську бібліотеку, кімнату урочистих подій, музейну кімнату. Тур’є-Бистрянська сільська рада є дотаційною, коштів катастрофічно бракує. Тому дане питання самотужки вирішити неможливо, навіть при наявності відповідних проектно-погоджувальних документів.

В іншому запиті цей депутат розповів про те, що Оноківською сільською радою, що на Ужгородщині, виготовлено робочі проекти на капітальний ремонт доріг по вул. Ротмана та вул. Шафарика. Згідно з експертними звітами ДП «Укрдержбудекспертиза» загальна кошторисна вартість ремонтів складає: по вул. Ротмана - 907, 632 тис. грн., по вул. Шафарика - 1436,309 тис. грн. То ж депутат просить виділити кошти на ці цілі.

В наступному запиті О.Антал розповів, що «більше 10 років на ринку нашого краю діє підприємство компанії «АВЕ Умвельт Україна». Його мета та завдання - прибирання, вивіз, складування та переробка твердих-побутових відходів. На сьогодні, на думку депутата, відповідної правильної політики щодо переробки, сортування та утилізації, окрім вивозу сміття, нема. Тому він ініціює організувати ретельне вивчення питань стосовно діяльності й ефективності роботи підприємств компанії «АВЕ Умвельт Україна» на території області для відповідних рекомендацій у напрямку вивозу, складування, переробки та утилізації твердих побутових відходів.

Усі запити підтримані депутатами та скеровані у відповідні інстанції для вирішення.

Прес-центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp