Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На пенсії в жовтні потрібні додаткові мільярди

11 жовтня 2017 р., 08:15

Під осучаснення пенсій підпадають майже шість мільйонів людей.

Пенсійному фонду України для проведення осучаснення пенсій українців у жовтні нинішнього року додатково буде потрібно 5 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на главу правління фонду Олексія Зарудного.Він зазначив, що в Пенсійному фонді з початку року сформований додатковий ресурс понад 26 млрд гривень, зокрема, завдяки додатковим надходженням мінімальної заробітної плати та її детінізації. За рахунок цих коштів і буде забезпечений перерахунок пенсій для українських пенсіонерів.

"У нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році для 9,7 млн ​​пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 млн пенсіонерів. Решті - збільшаться пенсії у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму", - сказав Зарудний.Він стверджує, що як тільки закон про пенсійну реформу набуде чинності, буквально, за добу будуть надруковані виплатні додаткові відомості та передані на пошту і в банківські установи. Таким чином, пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії в колишньому розмірі, отримають доплату.Прес-служба нагадує, що в результаті пенсійної реформи мінімальна пенсія складе 1 452 грн. проти 1 312 грн. раніше. Середня пенсія збільшиться майже на 700 грн. - до понад 2,5 тис. грн. проти 1 890 грн.Крім того, запрацює механізм автоматичної індексації пенсій, в результаті якого пенсіонери зможуть отримувати підвищені виплати.Як повідомляв Корреспондент.net, 3 жовтня Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.Через три дні президент Петро Порошенко підписав цей закон, після чого 10 жовтня документ був опублікований у виданні Голос України. Закон набуде чинності з наступного дня після публікації, тобто з 11 жовтня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp