Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники продовжують проводити тренування у закладах із масовим перебуванням людей

12 жовтня 2017 р., 13:45

Цього разу відбулися на Воловеччині

Вчора, 11 жовтня, воловецькі рятувальники провели навчання на базі Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру "Арніка", що у селі Нижні Ворота.

Основною метою тренування стала перевірка готовності працівників центру та відпочиваючих у центрі дітей до першочергових дій у разі виникнення пожежі у місці із масовим перебуванням людей нічної пори. У такий спосіб рятувальники вдосконалюють свою професійну майстерність, а також проводиться перевірка спрацювання пожежної сигналізації у будівлі.

За сценарієм навчань, на першому поверсі у приміщені кухні виникло загорання. Працівники, що помітили його, негайно оголосили сигнал тривоги та почали евакуйовувати дітей з умовно палаючої будівлі. У той час в приміщенні знаходилось 60 дітей та 15 чоловік обслуговуючого персоналу.

До місця прибувають пожежно-рятувальні підрозділи, які формують ланку газодимозахисної служби та евакуюють решту працівників та дітей. За допомогою висувної драбини здійснюються евакуація людей з другого поверху. На місці пожежі вогнеборці виявляють умовно постраждалу людину, котру на ношах виносять на свіже повітря. У той же час інше відділення проводить ліквідацію пожежі та захист інших приміщень від розповсюдження вогню. Загалом від 11-ї державної пожежно-рятувальної частини залучалося 9 рятувальників та 2 одиниці техніки.

{g}

Наостанок вогнеборці провели для відпочиваючих тут дітлахів урок безпеки, під час якого розповіли про основні правила, дотримання яких допоможе убезпечити себе від виникнення негараздів. Діти подякували рятувальникам за змістовну розповідь та пообіцяли дотримуватись усіх норм пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp