Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві малюків щеплюють проти кору

17 жовтня 2017 р., 12:00

За планом

В Закарпатській області за 9 місяців зафіксовано 113 випадків кору, зокрема в Рахівському, Тячівському, Хустському, Виноградівському, Міжгірському районах.
Кір – це інфекційна хвороба, збудниками якої є вірус. Найчастіше кором хворіють діти без щеплень, які відвідують дитсадки та школи. Дорослі та підлітки, яким не робили вакцинацію також можуть захворіти. Вірус кору розноситься потоком повітря, тому заразитися можна, перебуваючи в одному приміщенні з хворим. Кором хворіють тільки люди і зараження відбувається тільки від людини до людини.

Перші 6 місяців після народження, дитина має материнський імунітет від кору, але ближче до року він слабшає і необхідна вакцинація. Якщо ж мати дитини не хворіла і не робила вакцинацію, дитина імунітету не має.

Симптомами кору є висока температура тіла, нежить, сльозотеча, світлобоязнь, висип на шкірі. Часто ускладнюється пневмонією та може викликати ураження головного мозку.
Основним способом профілактики є вакцинація, яка і забезпечує захист від кору. Застосовується комбінована вакцина для профілактики одразу трьох хвороб – кору, епідемічного паротиту та краснухи.
В Центрі ПМСД м.Мукачева наявна вакцина КПК Priorix, виробництва Глаксо Сміт Кляйн, Бельгія в достатній кількості. Щеплення проводяться безкоштовно, після огляду сімейного лікаря.

Згідно календаря щеплень, у віці 12 місяців планово проводиться щеплення проти кору, епідемічного паротиту, краснухи та друге введення вакцини у віці 6 років.
Діти, які не щеплені у віці 12 місяців, можуть щепитися в будь-якому віці, вакцина вводиться 1 раз до 6-ти річного віку.
Дітям, які не щеплені і старші 6 років, вводиться вакцина 2 рази з інтервалом 1 місяць.
Якщо дитина старше 6 років і має 1 щеплення КПК, то 2-ге щеплення вводиться у будь-якому віці до 18 років.
Захистіть себе і діток від небезпечної хвороби!








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp