Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ОБСЄ на українсько-російському кордоні: лише РФ була проти розширення місії

20 жовтня 2017 р., 09:00

Делегація України в ОБСЄ висловила розчарування

Одноосібною відмовою Росії надати згоду на розширення мандату місії спостерігачів на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої території України.Про це повідомили у прес-службі МЗС.

"У зв’язку з прийняттям цього рішення (про продовження мандату СММ на КПП "Гуково" і "Донецьк" до 31 січня 2018 року. - Ред.) делегація України в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву, у якій висловила глибоке розчарування одноосібною відмовою Росії надати згоду на розширення мандату місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово не контрольованої Урядом України території окремих районів Донецької і Луганської областей. Такі дії Російської Федерації свідчать про свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі та свідомий намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання і боєприпасів, бойовиків і найманців, здійснювати підтримку терористичної діяльності на території України", - йдеться у коментарі МЗС.

Делегація України закликала Російську Федерацію до неухильного виконання взятих зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, насамперед положення п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону зі створенням зони безпеки уздовж кордону з боку України та Росії, прогрес у виконанні якого є критично важливим для деескалації ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат СММ у пунктах пропуску на українсько-російському кордоні "Гуково" і "Донецьк" до 31 січня 2018 року.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp