Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Бескидський тунель добудували

22 жовтня 2017 р., 15:00

На черзі - встановлення колій

«Тунель збудовано! Зараз будуємо колії на підходах. Наприкінці жовтня починаємо колійні роботи всередині. І до весни», – написав чиновник у «Twitterі».

Асоціація «Інтербудмонтаж», яка зводила тунель, своєю чергою інформує: його довжина з урахуванням порталів становить 1822 м. Загалом використано 81872 кубічних метрів бетону та понад 7 тисяч тонн арматури. Вийняли 210 тисяч кубів ґрунту та використали 160 тонн вибухівки.

Будівництво нового Бескидського тунелю розпочали 29 жовтня 2013 року та планували остаточно завершити в ІI кварталі 2018-го. Влітку «Укрзалізниця» повідомила, що роботи мають намір закінчити 6 листопада 2017 року.

Нагадаємо, що Бескидський тунель є двоколійним і споруджений на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид – Скотарське. Він є другим за довжиною в Україні й має стратегічне значення: цим напрямком перевозять вантажі до західного кордону нашої держави, а також понад 60% транзитних вантажів до Західної та Центральної Європи. Після відкриття тунелю маршрут стане оптимальним.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp