Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні з’явиться система управління фермою без участі людини

22 жовтня 2017 р., 14:48

Фахівці «АгроВет Атлантик» разом зарубіжними партнерами

Розробили автоматичну систему для свинокомплексів. Вона дозволяє контролювати всі процеси виробництва — від елеватора до м’ясокомбінату, мінімізуючи людський фактор. Систему презентували на Черкаському міжнародному інвестиційному форумі.

«Такі системи працюють в усьому світі, але в України подібних ще немає, — каже генеральний директор ГК «АгроВет Атлантик» Максим Шевчук. — Тобто, ми вже освоїли сучасні інноваційні технології вирощування тварин, але досі маємо проблеми з управлінням. Зокрема, менеджмент на господарстві представляє інвестору необ’єктивні показники, адже всі вони обліковуються «вручну», де присутній людський фактор, і інформація на виході видається та, яка буде привабливою для інвестора».

Управління будь-яким тваринницьким об’єктом потребує мінімізації людського впливу, переконаний Шевчук. Кожна тварина має бути прочипована, дані про неї автоматично мають заноситися до комп’ютерної програми. На виході інвестор отримає об’єктивну картину.

«Ця комплексна система дає можливість управляти собівартістю продукції і, відповідно, отримувати ті необхідні показники, які закладаються в бізнес-проект, — пояснив Максим Шевчук. — В багатьох європейських країнах системи управління побудовані саме за таким принципом. Особливо добре це працює в тваринництві, де ми можемо управляти перш за все собівартістю біологічних активів, а значить, і ризиками та дохідністю, ставати більш конкурентоздатними. Набагато вигідніше створювати власну переробку, будувати сертифіковані забійні халяльні цехи. Тобі ми могли б мати набагато вищий економічний ефект».

Самостійно окремим тваринницьким підприємствам неможливо реалізувати проект у життя, тому виходом є створення ефективної платформи, яка була б банком даних українських виробників. На її базі українські підприємства могли б розміщувати комерційні пропозиції.

Подібна платформа в тваринництві дозволить Україні збільшувати обсяг реалізації вирощеної продукції як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp