Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Волкер про миротворців ООН: Спочатку Росія має забратися з Донбасу

30 жовтня 2017 р., 17:08

Росія має вивести свої війська з Донбасу перед розміщенням миротворчої місії ООН

Про це заявив спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер.

"Спершу сторони мають домовитися, що місія буде, і узгодити її мандат. Потім втілити механізми, аби вона розпочалася. Щоб миротворці зайшли, Росія мусить вивести свої сили. З боку України повинна бути координація з ООН. Паралельно мають відбуватися й інші кроки — ми маємо думати, як організувати вибори, узгодити послідовність дій. Тож за цим підуть багато інших кроків, але спершу має бути згода щодо базових речей", - наголосив Волкер.

Також він додав, що миротворча місія ООН матиме сильніший мандат, аніж Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. "Необхідно пам'ятати, що мандат ОБСЄ не передбачає жодних примусових дій. Вони неозброєні, їх небагато, вони не мають доступу до усієї території, а також до кордону на постійній основі, вони не мають повноважень зберігати важке озброєння — лише моніторити його. Миротворча місія ООН матиме сильніший мандат: вона буде озброєною, вона матиме можливість забезпечувати безпеку, що, у свою чергу, дасть можливість рухатися з інших питань Мінських угод", - пояснив Волкер.

Нагадаємо, 5 вересня Путін заявив, що внесе в Раду Безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців ООН на лінії розмежування на окупованому Донбасі для забезпечення безпеки працівників ОБСЄ.

Згодом, під час Генасамблеї ООН, президент України Петро Порошенко озвучив головну умову України щодо введення миротворців. Вона передбачає, що мандат місії має розповсюджуватися на всю окуповану територію, включаючи українсько-російський державний кордон. За словами президента, миротворці потрібні для того, щоб не заморозити конфлікт на Донбасі.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp