Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники пішли у ліцей (ФОТО)

31 жовтня 2017 р., 13:40

Розказати про важливе

30 жовтня міжгірські рятувальники спільно з дирекцією місцевого професійного ліцею провели спеціальне комплексне тренування з питань цивільного захисту у навчальному закладі.

Перед початком практичних відпрацювань організатори обговорили організаційні питання та отримали рекомендації від рятувальників, що стосуються дій персоналу у випадку виникнення надзвичайної події.

Далі почалися практичні заходи. За легендою навчань, за невстановленої причини виникло загорання на третьому поверсі в гуртожитку. Обслуговуючий персонал негайно повідомив про пожежу керівництво закладу та викликав рятувальників.

Про надзвичайну подію учнів та педагогічний колектив сповістив сигнал тривоги та внутрішнє радіомовлення ліцею. Після цього, під керівництвом вчителів, розпочалася повна евакуація дітей з гуртожитку, навчальних кабінетів і майстерень першого та другого поверхів головного корпусу ліцею. Одразу після сповіщення також було відключено електроживлення об’єкта та організовано гасіння пожежі силами добровільних пожежних команд ліцею.

Учні та працівники організовано покинули приміщення навчального корпусу, не допускаючи паніки та штовханини і перемістилися на спортмайданчик на території ліцею. У спортзалі було розгорнуто медичний пункт, де працювала ланка громадського порятунку.

Далі за тривожним викликом до місця прибувають вогнеборці 14-ї державної пожежно-рятувальної частини, котрі в короткі строки часу ліквідовують пожежу.

По завершенню практичної фази тренувань було підбито їх підсумки. Як зазначив у своєму виступі головний інспектор Міжгірського РВ УДСНС Ваиль Красняник, метою даного заходу є удосконалення теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, які можуть виникати у буденному житті та перевірка здатності грамотно діяти, щоб захистити життя і здоров’я людей. В даному випадку, дії керівництва та працівників ліцею при загрозі виникнення пожежі були вірними та заслуговують на позитивну оцінку. Адже саме дотримання встановлених правил поведінки у надзвичайних ситуаціях є запорукою збереження життя та здоров’я людей.




У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp