Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді ліквідовували надзвичайну ситуацію (ФОТО)

31 жовтня 2017 р., 15:00

У рамках тренувань

Сьогодні в Ужгороді, відповідно до наказу міського голови Богдана Андріїва, провели навчання-тренування з приведення захисної споруди для укриття людей в разі надзвичайних ситуацій, військових дій до використання за призначенням.

{g}

Тренінг для вдосконалення підготовки працюючого персоналу, керівників, невоєнізованих формувань, ланок із обслуговування укриттів проводився в одному з найкраще збережених сховищ міста, яке знаходиться в адміністративній будівлі міського водоканалу.

Докладні роз’яснення присутнім на навчанні надали Анатолій Кобозєв – старший майстер із цивільного захисту комунального підприємства «Водоканал м. Ужгород», Тарас Бейко – старший майстер виробничо-навчального циклу практичної підготовки навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області, Олександр Таборов – головний спеціаліст управління цивільного захисту Закарпатської ОДА.

Зокрема, нагадали, що в будівлі водоканалу знаходиться сховище, розраховане для укриття найбільшої працюючої зміни підприємства, у тому числі під час повеней, пожеж, землетрусів та інших стихійних лих або ж у разі військових дій. З’ясували також відмінності інших захисних споруд – протирадіаційних та інших укриттів.

За нормативними документами у мирний час сховища можна надавати в оренду, використовувати для іншої діяльності, проте в разі необхідності слід не більш ніж за 12 годин підготувати їх до дій за призначенням.

На навчанні наголошувалося, які дії та в якій послідовності потрібно проводити. Скажімо, оповіщення про небезпеку, інструктаж персоналу, підготувати входи та виходи зі сховища, встановити нари для розміщення людей, забезпечити ліки, запас харчів, відлагодити засоби зв’язку тощо. Наочно провели перевірку і здійснили пробний запуск наявної у сховищі системи повітропостачання, там вона, до речі, з фільтровентиляційною установкою, тобто може безпосередньо подавати повітря ззовні або ж пропустивши його через три фільтри. Продемонстрували також запасний і резервний виходи, які повинні бути за нормативами. Резервний вихід із цього сховища веде в 30-метрову трубу діаметром близько метра, яка виходить в окремий бункер.

Обговорили і дії осіб, які відповідають за перебування людей у сховищі, правила поведінки тих, хто укривається, адже передбачено перебування в таких приміщеннях за необхідності 2 доби, а то й більше.

Наголосили також присутнім працівникам закладів освіти, що в усіх садочках і школах має бути вільний доступ до підвальних приміщень, які можна використати як найпростіші укриття, необхідно довести до відома всіх плани евакуації і чітко знати порядок дій у разі необхідності її проведення.

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp