Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородець отримав "бронзу" на Чемпіонаті України з швидких шахів (ФОТО)

14 липня 2014 р., 09:59

Зумів показати свою майстерність, конкуруючи з десяткою міжнародних гросмейстерів.

На початку липня кращий шахіст Закарпатського краю ужгородець Захар Єфименко виграв «бронзу» на чемпіонаті України. І не просто з шахів, а з швидких шахів. 

Швидкі шахи, між іншим, відрізняються від звичайних. Зокрема тим, що на всю партію кожному гравцеві дається всього від 15 хвилин до години. Чемпіонат України проходив у Львові, а саме в Нацуніверситеті «Львівська політехніка». Змагання відбувалися під егідою Мінмолодьспорту України, всеукраїнської та обласної федерацій шахів. Участь у такому престижному турнірі серед чоловіків узяли 95 учасників, серед яких 18 міжнародних гросмейстерів, 11 міжнародних майстрів, 24 майстри спорту України. 

Серед них був і переможець шахових олімпіад Олександр Мойсеєнко та чемпіон Європи із Закарпаття Захар Єфименко. До речі, він єдиний, хто представляв наш край на змаганнях. Серед жінок змагалася чемпіонка світу та Європи Інна Гапоненко. Наш шахіст виступив добре – в підсумку третя сходинка п’єдесталу. Кращими за нього стали лише львів’янин Михайло Олексієнко та Микола Бортник із Миколаївщини. Інші комплекти «золотих» медалей вибороли гросмейстери з Херсонщини, Донеччини та Криму. 

Чемпіони та призери нагороджені дипломами, медалями Мінмолодьспорту та Львівської обласної шахової федерації. 

Вероніка Мороз, "Закарпатська правда"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp