Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що наробив закарпатський буревій

2 листопада 2017 р., 18:00

Минулого тижня

Закарпатський гідрометеоцентр попереджав, що в неділю, 29 жовтня, область накриють сильні дощі з грозами, які в гірських районах перейдуть у мокрий сніг. На Тячівщині й Рахівщині до всього очікували потужні пориви вітру (аж до 40 метрів за секунду!). Прогноз справдився, негода вчергове завдала клопотів…

Голова ОДА Геннадій Москаль заздалегідь доручив райдерж­адміністраціям і всім задіяним у таких випадках службам організувати чергування фахівців, привести у підвищену готовність особовий склад і техніку аварійних бригад, перевірити насосні станції, мотопомпи для відкачки води тощо. Підготовка була не зайвою. Г. Москаль на своєму офіційному сайті повідомляв, що на Яблуницькому перевалі, на межі Закарпаття та Івано-Франківщини, повалені дерева частково перекрили автомобільний рух. На місце виїхали працівники ДСНС і звільнили проїзд. Паралельно дорожники підсипали асфальтне покриття спеціальними сумішами. У неділю ввечері через обриви ліній електропередач та коротке замикання повністю знеструмленими виявилися високогірні Білин та Кваси, частково – Ясіня та Рахів. Над відновленням електропостачання працювали аварійні бригади.

Зранку в понеділок в краї випогодилося, проїзд автотранспорту всюди був забезпечений. Того дня прес-служба «Закарпаттяобленерго» інформувала, що загалом унаслідок негоди – через падіння дерев на лінії, пошкодження ізоляторів тощо – були відключені 217 трансформаторних підстанцій, 22 населені пункти повністю та 13 частково.

Найбільше постраждали Рахівський, Ужгородський, Хустський, Міжгірський райони, меншою мірою – Свалявський, Тячівський, Великоберезнянський. Над усуненням неполадок по області працювали 160 фахівців ПрАТ (24 бригади), задіяли й 35 одиниць спецтехніки. Складність полягала в тому, що більшість обривів мали місце в горах у важкодоступних місцях.

За даними прес-служби ОДА, станом на 12.00 понеділка тринадцять населених пунктів Закарпаття (на Великоберезнянщині, Міжгірщині, Рахівщині, Ужгородщині та Хустщині) залишалися без електроенергії. Із них 6 – повністю і 7 – частково. До кінця дня енергопостачання мали повністю відновити. Повторення складних метеоумов найближчим часом не очікується, однак у гірських районах синоптики прогнозують мокрий сніг, а на дорогах – туман і ожеледицю.

Марта ЗАГАТЯНСЬКА, газета "Новини Закарпаття"



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp