Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Москаль змінив розпорядження Представника Президента України

9 листопада 2017 р., 13:10

Від 1992 року про передачу замку «Паланок» у комунальну власність Мукачева

Голова Закарпатської ОДА підписав розпорядження «Про внесення змін до розпорядження Представника Президента України від 7 грудня 1992 року № 448». Згідно з документом, із переліку підприємств, організацій і установ, майно яких передано в комунальну власність районних та міських, міст обласного підпорядкування Рад народних депутатів, виключено пункт 6 «Історичний музей» підрозділу м.Мукачево розділу Х «Заклади культури».

– Саме цим розпорядженням Представника Президента України в 1992 році замок «Паланок» із грубими порушеннями законодавства було передано в комунальну власність Мукачева, – заявляє Геннадій Москаль. – Моє розпорядження підписане на виконання Постанови Верховної Ради України від 15 квітня 2009 року «Про заходи щодо збереження пам’ятки культурної спадщини – замку «Паланок», за яку проголосували 336 народних депутатів України.

Один із пунктів Постанови гласить: «Кабінету Міністрів України розробити в установленому порядку заходи щодо створення державного історико-архітектурного заповідника «Замок «Паланок» із віднесенням його до сфери управління Міністерства культури і туризму України та визначити необхідне фінансування для утримання цього заповідника».

Нагадаємо, що Постанова Верховної Ради України була прийнята одразу після того, як В.Балога, будучи керівником президентського секретаріату Ющенка, спробував за безцінь і за корупційними схемами забрати замок «Паланок» в оренду на 49 років, оформити його на своїх родичів і влаштувати готельний комплекс.
Прес-центр Закарпатської ОДА

Схожі новини

У Москаля кажуть, що він розпорядився провести на Тячівщині громадські слухання щодо будівництва міні-ГЕС, щоб покласти в цьому питанні крапку
Москаль пропонує митниці застосовувати рівні умови для перетину кордону «пересічниками-закарпатцями» та нерезидентами
Москаль перейменував у Мукачеві провулок комуніста Івана Туряниці на честь загиблого на Донбасі Олексія Калабішки
Губаль підписав розпорядження "Про забезпечення паливними дровами і відходами деревини населення та бюджетних установ області"
Головне територіальне управління юстиції в Закарпатській області повідомляє
Москаль скасував розпорядження голови Тячівської РДА щодо будівництва міні-ГЕС
В порядок надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг внесено зміни
В Мукачеві коштом бюджету профінансують фестиваль «Смарагдові витоки»
По-новому іспити з ПДР складатимуть вже наприкінці червня
Наступного року головна будівля Закарпаття матиме сучасне зовнішнє відеоспостереження, а сесійна зала - оновлений інтер’єр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp