Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як звільняли закарпатців із полону? (ФОТО, ВІДЕО)

14 липня 2014 р., 14:52

Вчора хлопців вивезли із зони АТО. Звільнили їх прості полковники, майори, які невідомі широкому загалу.

Народний депутат Валерій Пацкан розказав, як звільняли наших хлопців.

Як уже повідомлялось, вдалося звільнити закарпатців, які потрапили в полон терористів із так званої ЛНР під час бою під присілком Металіст поблизу Луганська.

В операції по звільненню заручників активну участь взяв і народний депутат України Валерій Пацкан. Як зауважив пан Валерій, для нього було справою честі звільнити земляків. Сьогодні, 14 липня, він розказав подробиці операції, повідомляє Про захід.

Її почали проводити відразу ж, як в Інтернеті з'явилися відео з бранцями. Виявляється, їх можна було звільнити ще кілька тижнів тому, якби не втрутився один відомий закарпатський політик, який в ефірі ток-шоу в Савіка Шустера несподівано заявив, що закарпатців вже викупили з полону, чим зірвав завершальний етап операції. Все довелося розпочинати спочатку.

Зі слів нардепа, нині хлопці кажуть, що почуваються нормально, незважаючи на деякі поранення. Втім, вони не дуже балакучі. Солдатів можна зрозуміти – вони пережили справжнє пекло. Наразі найголовніше, щоб хлопці якомога швидше набралися сил та приїхали додому. Тоді з ними й буде нагода поспілкуватися.

{g}

Подякувати за врятування сина до офісу партії "Удар" прийшов батько одного зі звільнених хлопців - Антона Шимка. Чоловік не приховує свого полегшення від таких новин. Зрозуміло без зайвих слів, що цей період став дуже страшним в його житті. З 17 червня, коли відбувся трагічний бій під Луганськом, тобто майже місяць, він не знав, що з його сином. І лише вчора чоловік почув його голос по телефону й зміг нарешті зітхнути з полегшенням.

"З минулого місяця тривала епопея по звільненню трьох ужгородців Копчанського, Шимка та Пономаренка плюс Григор'єва з Чернівців. Я думав, якщо чесно, що ми їх звільнимо ще за тиждень-два, але дуже надмірного піару та розголосу отримала ця історія. Дуже багато хтось хотів для себе заробити плюсів. Це дало нам лише мінус. Переговори були перервані. І поновили їх буквально два дні назад. А вчора вже в обід я знав, що йде мова про їхнє звільнення", - зокрема зазначив Валерій Пацкан.

Детальніше про те, як проходила операція, дивіться у відео.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp