Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Роботодавці провели зустріч з митниками та прикордонниками (Фото)

15 листопада 2017 р., 11:00

Зустріч провели в офісі ОООРЗ

В Ужгороді відбулася консультаційна зустріч керівництва ОООРЗ з представниками Закарпатської митниці та прикордонної служби. 

{g}

Робоча зустріч з представниками митниці та прикордонної служби є логічним продовженням нещодавньої зустрічі топ-менеджерів найбільших підприємств Закарпаття, за підсумками якої великий бізнес визначив топ-10 найбільш вагомих проблем, що заважають розвитку бізнесу на Закарпатті.

Серед обговорюваної проблематики керівників закарпатських підприємств звернули особливу увагу на необхідність врегулювання проблем перевезення вантажів на митницях та перетину кордону в бізнес цілях. Великі черги в зоні розмитнення вантажів, а також постійна завантаженість смуги для легкових авто на закарпатських пунктах пропуску створюють труднощі для бізнесу та, зрештою, негативно впливають на інвестиційну привабливість краю.

Саме тому, з метою напрацювання нових механізмів нівелювання проблем перетину кордону, з ініціативи ОООРЗ проведено відповідну консультаційну зустріч з уповноваженими представниками митниці та інших державних структур, яким підвідомчі відповідні питання. В обговоренні взяли участь Голова ОООРЗ Володимир Панов, Начальник відділу прикордонного контролю Чопського прикордонного загону Роман Марценюк, в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС Микола Ясевич, начальник управління організації митного контролю Закарпатської митниці ДФС Зигмунд Гадар, в.о. директора філії УДП «Укрінтеравтосервіс-Закарпаття» Іван Бірак, директор ГС "Асоціація бізнесу Закарпаття" Віталій Попович.

В ході зустрічі блок ключових проблем було вирішено умовно розділити за принципом рівневості: проблеми місцевого рівня (які можливо вирішити за допомогою місцевих митних органів), проблеми центрального рівня (які потребують залучення центральних органів влади), та проблеми міжнародного рівня (які потребують міжурядових консультацій).

Під час обговорення присутні поділились думками щодо питань як оптимізувати роботу на місці, які ресурси та резерви варто залучити для того щоб максимально нівелювати наявні негативні тенденції в даній сфері.

Також учасники зустрічі визначили ключові питання, які неможливо вирішити без залучення центральних органів влади і внесення змін до національного законодавства.

Запрошені учасники зустрічі зазначили, що вирішення більшості проблемних питань на митниці потребує впровадження механізму синхронізації роботи пунктів пропуску (ред. - як з боку України так із з ЄС), що можливе лише за умови двосторонніх домовленостей на міжурядовому рівні.

В підсумку, учасники консультаційної зустрічі запевнили, що зі свого боку і в межах своєї компетенції сприятимуть подальшому розв'язанню піднятих проблем і зроблять все можливе для оптимізації роботи закарпатських пунктів митного контролю.

«Мене приємно здивував високий експертний рівень з боку представників Закарпатської митниці та Чопського прикордонного загону. З таким потенціалом глибоких знань аналізу і пропозицій ми маємо всі шанси за короткий термін вирішити проблему на контрольно-пропускних пунктах не тільки в Закарпатській області, а й у всіх прикордонних регіонах України. Напрацювання консультативної ради стануть дієвою основою для внесення ініціатив Україною в рамках асоціації «Україна-ЄС» щодо синхронізації роботи на КПП України та ЄС» - зазначив голова ОООРЗ Володимир Панов за підсумками зустрічі.

Обласне об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття" є послідовним в питаннях захисту інтересів закарпатських роботодавців. Як повідомлялось, раніше Голова ОООРЗ провів зустріч з директором Закарпатського обласного центру зайнятості, де було обговорено та пропрацьовано механізми вирішення проблем пошуку персоналу та неефективності служб у сфері працевлаштування, які також викликають занепокоєність закарпатського бізнесу.

Примітка: ОООРЗ та наш партнер ГС "Асоціація бізнесу Закарпаття" беруть обговорені питання на контроль.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp