Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підприємство "Червона зірка" – майно зруйноване й непридатне для використання, - ОДА

16 листопада 2017 р., 13:35

Обласна державна адміністрація продовжує оприлюднювати інформацію

Про реальний стан колишніх винрадгоспів Закарпаття, які колись були потужними підприємствами, а зараз перебувають у вкрай занедбаному стані.
– Відродити підприємства через прихід інвестицій неможливо, оскільки на законодавчому рівні можливість їх приватизації заблокована, – нагадує Геннадій Москаль. – Спроби змінити ситуацію через внесення відповідних законопроектів на розгляд Верховної Ради України результатів поки що не дали.
Сьогодні подаємо інформацію про стан Державного підприємства «Червона зірка».

ДП «Червона зірка» засновано на основі державної власності, входить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України і є підзвітним йому.

Види економічної діяльності:
Вирощування культур для виробництва напоїв (основний);
Розведення великої рогатої худоби молочних порід;
Інші види перероблення та консервування фруктів і овочів;
Неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами;
Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

17.06.2014 порушено справу про банкрутство ДП «Червона зірка». Робочою групою проведено огляд наявного нерухомого майна ДП «Червона зірка» та встановлено, що майно зруйноване й непридатне для використання.

На 01.01.2016 в постійному користуванні ДП «Червона зірка» знаходяться земельні ділянки загальною площею 2 946,7635 га, в тому числі на території Кіблярівської сільської ради 1 831,7635 га та Пацканівської сільської ради 1 115,00 га.

Робочою групою проаналізовано стан вилучення земельних ділянок по підприємству і встановлено, що, починаючи з 1998 року, із постійного користування ДП «Червона зірка» вилучено земельні ділянки площею 765,98 га.

Із 2015 року по теперішній час земельні ділянки не вилучались, право постійного користування не припинялось.

Наявні земельні ділянки під вирощування сільськогосподарських культур ДП «Червона зірка» не використовуються, договори про спільний обробіток земельних ділянок відсутні. Підприємство виробничої діяльності не веде.

Поряд із цим, встановлені факти використання земельних ділянок ДП «Червона зірка» мешканцями населених пунктів с. Кибляри, с. Гайдош для вирощування овочів, картоплі тощо для власного споживання.

У зв’язку з невизначеністю меж земельних ділянок, які перебувають на праві постійного користування у державному підприємстві «Червона зірка», Киблярівською сільською радою ініціюється питання щодо розширення меж села, що ймовірно призведе в майбутньому до вилучення значної земельної площі державного підприємства.

Крім цього, за ДП «Червона зірка» станом на 01.05.2017 рахується заборгованість по різних видах податків та обов’язкових платежах на загальну суму 1 мільйон 420 тисяч 804,85 гривень.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp