Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розенко: В Україні жінки заробляють менше за чоловіків

23 листопада 2017 р., 08:16

В уряді кажуть, що ситуацію трохи вирівняли в порівнянні з минулими роками.

Середньомісячна зарплата жінок на 20% менше, ніж та, яку отримують чоловіки. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал."На сьогоднішній день перше півріччя 2017-го показало нам, що середньомісячна зарплата жінок становить лише 80% середньомісячної зарплати чоловіків. 

Безумовно, ми бачимо певне поліпшення ситуації в порівнянні з попередніми роками, коли цей відсоток становив 70 і менше, але очевидно, що нам є над чим працювати", - сказав він.За його словами, цей підйом пов'язаний з ростом мінімальної зарплати."Цей поки що невеликий підйом рівня середньої заробітної плати жінок я пов'язую з ростом мінімальної зарплати до 3200 грн. Але очевидно, що цього недостатньо, адже ми чудово розуміємо, що питання оплати праці дуже тісно пов'язане в цілому із соціальним захистом сім'ї, в тому числі з майбутнім пенсійним забезпеченням жінок", - зазначив віце-прем'єр-міністр.Розенко запевнив, що уряд працюватиме над збереженням і посиленням тенденцій до збільшення рівня заробітних плат жінок відповідно до показників чоловіків.Нагадаємо, реальна заробітна плата в Україні у вересні 2017 року в порівнянні з вереснем минулого року збільшилася на 17,3%.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp