Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наступного року вступники до магістратури деяких спеціальностей складатимуть ЗНО

23 листопада 2017 р., 15:10

2018-го, замість дев’яти заяв, абітурієнти зможуть подавати лише сім, а сертифікати (крім іноземної мови) прийматимуть за останні три роки

 

На засіданні Вченої ради УжНУ, яке відбулося 21 листопада, також говорили про особливості й завдання вступної кампанії 2018 року.

За словами відповідального секретаря Приймальної комісії УжНУ Петра Горвата, умови прийому схвалені 15 жовтня й перебувають у Міністерстві юстиції України, тому ще не можна говорити про їх остаточну редакцію.

«Ми очікуємо кінцевого затвердження Умов – тоді почнемо повноцінну розробку правил прийому», – зауважив П.Горват. Незмінним залишається перелік предметів: 1. Українська мова і література. 2. Фіксований. 3. Два фіксовані на вибір. Виші мають право визначати, який коефіцієнт надати кожній позиції (у сумі – 0,9), тож Петро Петрович закликав представників факультетів УжНУ зважено підійти до підбору вагових показників.

Про особливості вступної кампанії 2018 року для абітурієнтів на основі повної загальної середньої освітиБуде можливість використовувати сертифікати ЗНО за останні три роки за винятком тестування з англійської мови, яке переформатують і додадуть аудіювання.

Замість дев’яти, абітурієнти зможуть подавати 7 заяв. «Практика показує: професійно орієнтовані вступники ніколи не подають 9 заяв, а з іншого боку, інколи нерозумне використання великої кількості спроб викликає проблеми», – пояснив Петро Горват.

На спеціальності «Медицина», «Фармація», «Педіатрія» встановлено поріг у 150 балів на другий і третій предмети ЗНО (за винятком української мови та літератури).

Збільшено роль сільського коефіцієнта на аграрні спеціальності. В УжНУ таких три: «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Садівництво та виноградарство». Для можливості застосування сільського коефіцієнта, абітурієнту треба два роки проживати в селі й закінчити школу в рік вступу.

На засіданні Вченої ради УжНУ, яке відбулося 21 листопада, також говорили про особливості й завдання вступної кампанії 2018 року.А от галузевий коефіцієнт діятиме на перший і на другий пріоритети.

Щодо вступу до магістратуриМинулого року вперше вступ до магістратури за спеціальністю «Право» організували на основі зовнішнього незалежного оцінювання. За результатами, Ужгородський національний – серед кращих в Україні. У 2018 році через ЗНО також вступатимуть на «Міжнародне право».

Незалежне тестування з іноземних мов випробують і при наборі до магістратури на спеціальності галузей знань: «Гуманітарні науки», «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування». Конкурсний бал включатиме 200 балів за фахове випробування, 200 — за іноземну, до 20 – диплом. Реєстрація на ЗНО почнеться наприкінці травня.

Варто зауважити: за рекомендацією юридичного факультету, в УжНУ планують провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання для випускників бакалараврату.

Серед основних завдань вступної кампанії 2018 року: вчасна розробка правил прийому, формування конкурсних пропозицій, розширення освітніх програм, перерозподіл ліцензійних обсягів між денною і заочною формами навчання, погодження максимальних обсягів держзамовлення, інформування вступників.

Ректор Володимир Смоланка дав схвальний відгук про роботу Приймальної комісії.

Відтак Володимир Іванович інформував членів Ученої ради про підтримку підручника на здобуття Державної премії України у галузі науки і техніки, затвердження та уточнення тем дисертаційних досліджень, рекомендацію до друку близько 20 видань, надання творчої відпустки для завершення докторської роботи.

Також під час засідання затвердили спеціалізації, положення про гуртожитки Студмістечка УжНУ, уточнили кваліфікації в базовому навчальному плані, схвалили списків голів екзаменаційних комісій та підтримали атестаційну справу Н. Пойди-Носик щодо надання вченого звання професора кафедри фінансів і банківської справи.

Останнє в 2017 році засідання Вченої ради УжНУ заплановане на 21 грудня.

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа,
Медіацентр УжНУ

Схожі новини

Володимир Смоланка: "УжНУ – університет з європейським характером і дух демократії домінує у ньому"
УжНУ: Демократичний, сучасний, орієнтований на розвиток університет очима його ректора (ФОТО)
Ректор УжНУ Володимир Смоланка доповів про підсумки роботи УжНУ у 2018/2019 навчальному році та пріоритетні завдання на наступний навчальний рік
Володимир Смоланка: «УжНУ сповідує європейські цінності, тому дух демократії і свободи превалює в ньому» (ФОТО)
В УжНУ провели дослідження геному
Смоланка та Гринюк розкажуть про магістерську освітню програмиу «Публічна політика та адміністрування»
Ректор УжНУ відсторонив від роботи посадових осіб стоматологічного факультету
Володимир Смоланка: Ми раді зустріти нових вступників, на яких у стінах нашої альма-матер чекатиме плідне, насичене, цікаве життя
Ректор Смоланка: Чи буде 6-денка в УжНУ – ще не відомо
Що чекає на приміщення УжНУ?

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp