Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прийняли важливий указ Президента України щодо розвитку водного господарства, в тому числі на Закарпатті

23 листопада 2017 р., 18:00

Те, що повинно принести користь

21 листопада Президентом України П.Порошенко підписано Указ Президента України №381/2017 «Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду».

З метою забезпечення сталого водокористування Кабінету Міністрів України доручено в термін до 1 грудня 2017 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроекти щодо удосконалення системи фінансування та розвитку водного господарства, зокрема, шляхом створення фонду розвитку водного господарства, визначивши джерела його наповнення та напрями спрямування коштів, у тому числі передбачивши можливість зарахування до такого фонду відповідно рентної плати за спеціальне використання води.

Для жителів Закарпаття також особливо важливим є доручення Президента України Кабінету Міністрів України передбачити під час доопрацювання проекту закону про Державний бюджет України на 2018 рік та під час розроблення проектів законів про Державний бюджет України на наступні роки видатки на фінансування у 2018 році дольової участі України в міжнародних проектах із проведення протипаводкових робіт на транскордонних водах Закарпаття, що реалізуються, в тому числі, за рахунок коштів Європейського Союзу.

Цим же указом Президента з метою забезпечення захисту громадян, населених пунктів від шкідливої дії вод, а також підтримання стабільності русел річок Закарпатській обласній державній адміністрації доручено забезпечити розроблення регіональної програми щодо здійснення розчистки та регулювання русел річок, поліпшення екологічного стану водних об’єктів.

Хочемо зазначити, що з ініціативи голови Закарпатської облдержадміністрації Г. Москаля така програма вже розроблена Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса і наразі ця Програма регулювання водних відносин при проведенні робіт із розчистки русел річок у басейні р. Тиса у Закарпатській області затверджена рішенням обласної ради від 21.09.2017 № 911 (див. статтю БУВР Тиси http://buvrtysa.gov.ua/newsite/?p=13957).

Крім того, у 2017 році в рамках оголошених конкурсів Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 БУВР Тиси підготував три проектні пропозиції на реалізацію протипаводкових заходів, в тому числі інфраструктурних. Сподіваємось, вони будуть підтримані під час оцінювання, що дозволить забезпечити розвиток водного господарства і протипаводковий захист населення та територій транскордонного басейну р.Тиса.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp