Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Парубій: Змін у законі про мову не буде

11 грудня 2017 р., 08:15

Спікер нагадав, що спочатку війна йде за уми і душі людей, а потім ідуть танки.

Влада України не має наміру вносити будь-які зміни до статті 7 "Мова освіти" закону про освіту. Про це сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє прес-служба апарату парламенту.Під час виступу на конференції до Дня місцевого самоврядування у Львівській області Парубій зазначив, що у нього була розмова з представниками Венеціанської комісії, "і було погоджено, що сьома стаття закону "Про освіту" мінятися не буде".

"Вона залишиться в прийнятій редакції", - наголосив він.Парубій нагадав, що перед прийняттям закону Про освіту проходили круглі столи, учасники яких не могли дійти спільної думки, тому під час розгляду закону про освіту було створено робочу групу, завдяки чому "змогли вийти на компромісне формулювання, яке, з одного боку, захищає мову національних меншин, а з другого - робить обов'язковою умовою для всіх вивчення державної мови"

.Спікер вважає, що для українського парламенту нинішнього скликання питання національної ідентичності та історичної пам'яті стало одним з ключових завдань, у тому числі для нього як голови парламенту.За його словами, "коли ми говоримо про війну з Російською імперією, то розуміємо, що війна спочатку йде за уми і душі людей, а потім ідуть танки"."І якщо ми не зможемо здобути перемогу за серця і душі наших людей, нам буде дуже важко перемогти в мілітарній війні", - зауважив він.Як повідомляв Корреспондент.net, напередодні Венеціанська комісія зробила висновок, що українському Міносвіти слід відкоригувати 7 статтю (про мову викладання в школах), оскільки в такій редакції вона недостатньо збалансована. Загальні тези висновків Венеціанської комісії були опубліковані на її сайті.Раніше Венеціанська комісія не підтримала звинувачення Угорщини про урізання прав національних меншин у статті про мову навчання в законі України Про освіту.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp