Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США виділить 5 млн доларів на запуск Академії патрульної поліції в Україні

12 грудня 2017 р., 11:21

До кінця року буде завершена робота над проектом Моделі поліцейської освіти в Україні

Про це заявив державний секретар Міністерства внутрішніх справ Олексій Тахтай під час відкриття Міжнародної конференції «Освіта та професійна підготовка поліцейських: міжнародний досвід та національні перспективи».

Участь у дводенному форумі, організованому Куратором проектів ОБСЄ, беруть представники МВС, Національної поліції, навчальних закладів, що здійснюють підготовку поліцейських, міжнародні експерти та представники міжнародної донорської спільноти в Україні.

Конференція організована з метою стати платформою для обміну досвідом та здобуття глибших знань щодо моделей та підходів у сфері освіти та професійної підготовки поліцейських в країнах-учасницях ОБСЄ.

Державний секретар МВС Олексій Тахтай презентував учасникам заходу проект Моделі підготовки поліцейських в умовах реформи МВС України, точкою відліку у якій є робота у патрульній поліції. Потому, відповідно до презентованого проекту, йде кілька етапний шлях здобуття освіти, починаючи з рівня кваліфікованого робітника і завершуючи дипломом магістра. Кожен етап навчання, чергується зі службою на посадах у підрозділах поліції, відповідно до вже збутого рівня освіти.

«Ці напрацювання розроблені спільно з нашими партнерами. Переймаючи досвід кращих у світі моделей поліцейського навчання, ми намагаємося створити модель, яка буде найоптимальнішою в наших реаліях. Сподіваюся, що в рамках конференції ми отримаємо справедливу критику, за допомогою якої зможемо удосконалити модель освіти поліцейських в Україні», – зазначив Олексій Тахтай.

Він додав, що до кінця поточного року модель має бути допрацьована і затверджена главою МВС.

Своєю чергою Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук зазначив, що необхідний чіткий розподіл ролей навчальних закладів, що здійснюють підготовку поліцейських. «Важливо знайти ту синергію у вашій великій розгалуженій системі, яка дозволить так готувати поліцейських, аби вони чітко знали, і не лише знали, а відчувати мозком і м’язами, що, як і коли робити. Це гарантує вам успіх. Ми вже бачимо успіхи у вашій дуже складній праці. І бажаємо у 2018 році ще кращі результатів», – сказав Роман Ващук.

Як підкреслив голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас, освіта та тренінгова система є вирішальними у всіх сферах, зокрема й у правоохоронній. «Дуже важливо, що сьогодні ми говоримо про зміну освітньої системи поліції. Я вірю, що разом з урядами Канади та США ми знайдемо шлях до ефективного вирішення цього питання», – переконаний Кястутіс Ланчінскас.

За словами представника Секретаріату ОБСЄ Андерса Даніелссона, рівень освіти поліцейських визначає майбутнє всього відомства. «Робота поліцейських щодень стає дедалі складнішою: вони мають пропонувати розв’язання виникаючих проблем і реагувати на нові виклики. Якісна освіта дає поліцейському можливість лишатися на одній хвилі з суспільством», – переконаний Андерс Даніелссон.

На важливості створення дієвої моделі освіти українських поліцейських наголосив і керівник Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт. Він запевнив, що США готове надавати фінансову підтримку у цьому процесі. «США виділять 5 мільйонів доларів на запуск та підтримку академії патрульної поліції. У цьому питанні ми будемо співпрацювати з урядом Канади та EUAM, як ми колись працювали над запуском патрульної поліції. Це дуже важливий проект», – сказав Крістофер Сміт.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp