Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завтра хустяни мітингуватимуть у Львові перед судом

12 грудня 2017 р., 18:10

На Хустщині триває боротьба проти міні-ГЕСів

Завтра, 13 грудня, о 10:00, у м. Львів перед апеляційним судом пройде міні-мітинг "Хустщина проти ГЕС" небайдужих жителів долини р.Ріка, що на закарпатській Хустщині.Приводом для акції стане засідання у Львівському апеляційному адміністративному суді на вул. Саксаганського,13 під головуванням Андрія Курилець (судді Мікула О.І., Кушнерик М.П.) у справі за апеляційною скаргою ТОВ "Гідроресурс-Ріка" та "Ріка Енерго" на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2017 р, яким у позові забудовникам міні-ГЕС відмовлено.

На попередньому засіданні суд заслухав представника забудовників Зою Темнокудову, заперечення голови Закарпатської ОДА Г.Москаля і представників Липчанської сільради Віталія Грегора та Горінчевської сільради Наталія Дубчак. Голова Хустської РДА Назарій Павлій прогнозовано не з'явився до суду і не забезпечив представника. Оскільки Г.Москалем були надані додаткові матеріали, суд з метою їх детального вивчення та резонансністю справи оголосив перерву до 13 грудня.

Йдеться про розпорядження голови Закарпатської ОДА Г.Москаля від 20 вересня 2017 р.№484 "Про недопущення порушення прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативний вплив на навколишнє середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих ГЕС", яким скасовано сумнозвісні розпорядження-дозволи голови Хустської РДА Н.Павлія щодо будівництва міні-ГЕС на р.Ріка за межами населених пунктів Березово, Липча, Кошельово, Горінчево.

За наслідками судового розгляду в суді 1-ї інстанції, на підставі досліджених доказів, зокрема, висновків профільних державних органів та інститутів щодо негативного впливу будівництва міні-ГЕС на навколишнє природнє середовище, загрозу зниження його рибопродуктивності та зникнення червонокнижних риб, які знаходяться в р. Ріка, а також підвищену небезпеку здоров’ю та життю мешканців від затоплення під час повеней, суддя Сергій Гаврилко підтвердив обґрунтованість та законність виданого розпорядження головою Закарпатської ОДА Г.Москалем, відмовивши повністю у позивних вимогах забудовникам.



Слід нагадати громадськості, що голова Хустської РДА Назарій Павлій, жодного разу не з'явився на судові засідання в Ужгороді, не надіслав заперечень на, тобто в такий спосіб фактично підтримав забудовників, які залучили його на своїй стороні як третю особу, а не жителів Хустщини та своє керівництво - Закарпатську ОДА.

Декілька десятків мешканців із різних сіл Хустщини, зокрема Березова, Липчи, Кошельова та Горінчева, які планують взяти участь у завтрашньому міні-мітингу та судовому засіданні, запрошують долучитись всіх небайдужих до захисту благополуччя екосистеми долини р. Ріка: м.Львів, вул.Саксаганського,13, справа № 807/910/17.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp