Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Укртелеком повертається у власність держави

13 грудня 2017 р., 08:15

Суд визнав приватизацію підприємства незаконноюКиївський апеляційний госпсуд 12 грудня залишив без змін рішення суду за позовом Фонду держмайна про розірвання договору купівлі-продажу приватного акціонерного товариства Укртелеком.

Таким чином Укртелеком повернеться в державну власність. Про це повідомив глава Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.Так, згідно з рішенням суду, договір купівлі-продажу 92,791% акцій ПАТ Укртелеком, укладений між фондом і ТОВ ЕСУ (належить українському бізнесменові Рінату Ахметову) розірвано.Суд також зобов'язав ВАТ Державний експортно-імпортний банк України списати з рахунку ТОВ ЕСУ пакет акцій Укртелекому на рахунок держави.Також за невиконання інвестиційних зобов'язань із ТОВ ЕСУ на користь держбюджету України буде стягнена пеня в розмірі 81,9 мільйона доларів, а також 243,2 тисячі гривень судового збору на користь Фонду держмайна.Уточнюється, що Фонд держмайна звернувся до суду через невиконання покупцем - ТОВ ЕСУ - умов, передбачених договором купівлі-продажу пакета акцій ВАТУкртелеком і Концепцією після приватизаційного розвитку ВАТ Укртелеком, яка є невід'ємною частиною Договору.Раніше Господарський суд міста Києва постановив повернути в державну власністьпакет акцій (92,79%) Укртелекому, який належить компанії ЕСУ бізнесмена Ріната Ахметова.Як повідомлялося, в квітні нинішнього року Печерський суд міста Києва наклав арешт на акції Укртелекому і компанії Трімоб у зв'язку з кримінальною справою про розтрату державних грошей екс-президентом Віктором Януковичем.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp