Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Варшаві зафіксували африканську чуму свиней

13 грудня 2017 р., 08:17

На території міста знайдено вже кілька полеглих кабанів.У Польщі африканську чуму свиней зафіксували в столиці країни - Варшаві.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Міжнародне епізоотичне бюро (МЕБ)."Головний ветеринарний лікар Польщі повідомив про виявлення АЧС у кабана, знайденого на території столиці країни. 

Це був перший випадок, виявлений на території міста", - йдеться в повідомленні бюро.Протягом двох-трьох днів в околицях Варшави було знайдено ще кілька полеглих кабанів.Столиця знаходиться, приблизно, за 115 км від неблагополучної щодо АЧС зони в Польщі."З огляду на відстань до найближчого кластера захворювання, можна припустити, що причиною заносу вірусу є антропогенний фактор", - йдеться в повідомленні.

За даними МЕБ, з лютого 2014 року по 11 грудня 2017 року ветеринарна служба Польщі зафіксувала 757 вогнищ АЧС. Причому найбільш активно вірус поширювався цьогоріч. В результаті, осередки захворювання фіксуються в чотирьох воєводствах: Підляському, Люблінському, Мазовецькому і Вармінсько-Мазурському.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp