Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День Андрія: про відомих закарпатців, які носять це ім’я, не забули (ФОТО)

13 грудня 2017 р., 15:10

Привітали з Днем Ангела

13 грудня православні християни відзначають свято на честь апостола Андрія Первозванного. Ніч на Андрія з давніх давен в Україні відзначалася дохристиянською обрядовістю і магічними ритуалами. І усі спроби духовенства подолати цю народну позацерковну традицію не дали бажаних наслідків.

{g}

Вочевидь, усі, хто мав намір долучитися до цих обрядових, але потішних звичаєв, вже в дії) Тож залишимо поза дужками звичні поради та рекомендації щодо проведення цієї ночі. Подивимося, яким же є портрет завтрашнього іменника - закарпатського Андрія.

Отож, закарпатські Андрії мають високу громадянську активність і при цьому не позбавлені почуття гумору. Приміром, як журналіст Андрій Ганусич - свідомий учасник Майдану, але й одночасно - петанкіст і учасник улюбленої закарпатцями групи авторів дотепних афоризмів КлуніДжорджаКлуні.

Андрії, що живуть на Закарпатті, надзвичайно віддані сімейним традиціям, в яких поважне ставлення до матері - головна складова, як у депутата обласної ради Андрія Андріїва.

У той же час закарпатські Андрії не позбавлені амбіцій та почуття відповідальності за родинний авторитет та повноваження, узяті на себе. Яскравий приклад - один із наймолодших в Україні міський голова та син народного депутата України Андрій Балога.

У той же час, це люди - духовні і стійкі у відстоюванні прийнятих принципів як, наприклад, голова Закарпатської "Пласту" Андрій Ребрик.

Ну, а те, що закарпатські Андрії - справжні красені, не позбавлені відчуття красного слова і здорового прагнення самореалізації, засвідчує справжня гордість - письменник Андрій Любка!


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp