Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Крайові депутати проситимуть передати деякі вулиці комунальної власності у державну

20 грудня 2017 р., 10:15

Та включити до переліку автодоріг загального користування

Депутати Закарпатської обласної ради VІІ скликання на другому пленарному засіданні дев’ятої сесії планують прийняти звернення до Міністерства інфраструктури України щодо зміни статусу деяких автомобільних доріг області.

Дане звернення було зініційовано президією обласної ради, а підготував відповідний документ - департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА.

Проект рішення цього звернення оприлюднено на сайті облради, де сказано: «Відповідно до пункту 8 Закону України «Про автомобільні дороги» автодороги державного значення поділяються на міжнародні, національні, регіональні та територіальні.

До територіальних автомобільних доріг належать автодороги, що з'єднують адміністративні центри Автономної Республіки Крим і областей з адміністративними центрами районів, містами обласного значення, міста обласного значення між собою, адміністративні центри районів між собою, а також автомобільні дороги, що з'єднують з дорогами державного значення основні аеропорти, морські та річкові порти, залізничні вузли, об'єкти національно-культурного надбання та курортного і природно-заповідного фонду, автомобільні пункти пропуску міжнародного та міждержавного значення через державний кордон.

Автомобільні дороги, що пролягають від дороги державного значення Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів вулицею Харківська (протяжністю 1,7 км) та вулицею Сігетська (протяжністю 1,1 км) до Міжнародного пункту пропуску «Солотвино – Сігету-Мармацієй», на цей час належать до доріг комунальної власності, які перебувають у віданні Солотвинської селищної ради Тячівського району. Ми, депутати обласної ради, вважаємо, що це не відповідає визначенню автомобільних доріг згідно із Законом України «Про автомобільні дороги».

Питання зміни статусу автодоріг з комунальної власності в державну набуває особливого значення у період реформування дорожньої галузі шляхом децентралізації управління автомобільними дорогами загального користування.

З метою приведення статусу автомобільних доріг області у відповідність до вимог Закону України «Про автомобільні дороги» вважаємо за необхідне провести (відповідно до статті 16 Закону України «Про автомобільні дороги») процедуру передавання вулиць комунальної власності Солотвинської селищної ради Тячівського району, які пролягають від дороги державного значення Н-09 Мукачево-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів вулицею Харківська (протяжністю 1,7 км) та вулицею Сігетська (протяжністю 1,1 км) до Міжнародного пункту пропуску «Солотвино – Сігету-Мармацієй», у державну власність, із подальшим включенням їх до переліку автомобільних доріг загального користування державного значення, що затверджується постановою Кабінету Міністрів України», - наголошується у депутатському зверненні.

Прес-служба Закарпатської облради

Схожі новини

Громадам краю передадуть у спільну власність цілісні майнові комплекси профтехзакладів
Реалізація заходів регіональної стратегії сприяє збалансованому розвитку Закарпаття
Обласні обранці обговорили стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території краю за 2017 рік
Закарпатські обранці – «за» збереження українських лісів
Парламентарів України закликають внести зміни до законодавства у частині запобігання незаконному експорту деревини паливної
Закарпатські депутати прийняли звернення про повне припинення торгівельних відносин з Росією
Депутати облради обговорять практичну реалізацію Концепції «Нова українська школа»
Для задоволення потреб національних меншин краю
Депутати облради затвердять зміни до обсягу доходів
Обласні обранці підтримали п’ять соціально-культурних об’єктів Перечинщини

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp