Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відкриють виставку Оксани Лібак

20 грудня 2017 р., 14:25

Під назвою «Оригамі по- українськи. Різдвяні фантазії»

У рамках відзначення Року Японії в Україні та за офіційної підтримки Посольства Японії в Україні 27 грудня о 15.00 год. у виставкових залах музею відкриється персональна виставка члена Спілки дизайнерів України, керівника гуртка оригамі Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (ЗОЦНТТУМ), методиста Малої академії наук (МАН) Лібак Оксани Андріївни.

Лібак Оксана Андріївна народилася 8 жовтня 1963 року в селі Сторожниця Ужгородського району Закарпатської області. В 1985 закінчила фізичний факультет УжНУ з відзнакою. Оксана Лібак займається оригамі майже усе своє свідоме життя, починаючи з 1980 року. Студентське захоплення, яке народилося з любові до математики та стереометрії ще у школі, поступово переросло в професію. Сьогодні Лібак О.А. керівник гуртка «Оригамі» Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді. В творчості Оксани Андріївни є свої улюблені теми: трансформація площини, модульне оригамі, кусудами, снапологія.

Оксана Андріївна любить часто повторювати: «Я думаю як математик, але шукаю у створеній формі художню досконалість, образний зміст». В цьому розумінні модульне оригамі є своєрідний просторовий конструктор, така собі «інтелектуальна гра». Це особливо приваблює дітей будь-якого віку і стимулює Оксану Андріївну як педагога до постійного руху, пошуку нових ідей, творчості.

Як методист МАНу, Лібак О.А. проводила майстер-класи з оригамі 2012-2017 рр. в рамках Всеукраїнських літніх шкіл мистецтвознавства МАНу на тему «Гуцульська колористика в просторових композиціях».

За період роботи гуртка 2006-2017 рр. більше 40 вихованців Лібак О.А. є учасниками та переможцями обласних та всеукраїнських виставок: «Мистецтво оригамі», «Космічні фантазії», «Закарпатські самоцвіти», «Люби і знай свій рідних край», «Наш пошук і творчість тобі Україно», «Обдаровані діти України», «Початкове технічне моделювання».

З 2006 року Оксана Андріївна бере активну участь у виставках та семінарах, проводила численні майстер-класи: «Мистецтво оригамі» (Київ 2006, 2007, 2008, 2010); «Оригамі та геометрія» (Ужгород, 2008); «Оригамі і сучасність» (Полтава, 2007); «Місто Оригамськ» (Полтава, 2010), «Тендеції конструктивізму в оригамі» (Харків, 2011), «Оригамі навколо нас» (Ужгород, 2012), «Мистецтво оригамі» (Рівне, 2013). Лібак О.А. брала участь в міжнародній виставці-акції під егідою ЮНЕСКО «Дерево світу» ( м. Єрусалим, Ізраїль, 2008) , а також в міжнародних виставках «Все з квадрату» (Київ 2007, 2008, 2012).

З 6 по 11 жовтня 2012 року в м. Ужгороді проходила персональна виставка «Акценти» (оригамі Оксани Лібак, фото Оксани Шуфрич), на якій було представлено біля 40 робіт в різних техніках: модульне оригамі, снапологія, кусудами, трансформація площини, а також художні фотографії деяких робіт.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp