Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті запрацювали ялинкові базари

20 грудня 2017 р., 18:10

Сьогодні, 20 грудня

Відкрилися перші офіційні ялинкові базари на території Закарпатської області.На ялинкових базарах будуть представлені смереки та ялиці у Воловецькому, Міжгірському, Тячівському, Брустурянському, Великоберезнянському, Верхньогірському, Довжанському, Мокрянському, Рахівському, Свалявському, Ужгородському та Ясінянського лісових господарствах. 

Крім того, жителі зможуть придбати шпилькові навіть у лісництвах при лісгоспах.

Середня ціна за погонний метр ялиці в цьому році склала 70 гривень.

Ялинкові базари працюватимуть в кожному районі. Одне з головних завдань лісівників напередодні новорічних і різдвяних свят – заготівлі ялинок, оперативного контролю за продажем всі без виключення новорічні дерева в цьому році мають бути обов’язково з бирками. Ці чіпи будуть кріпитися до новорічних красунь за допомогою нейлонових стяжок таким чином, щоб зняти їх без пошкодження було неможливо. 

Номери бірок внесені до загальнодержавного електронного реєстру, та розподіляються по лісництвах, де й буде вестися реєстр продажу новорічних ялинок. 

В товарно-транспортній накладній буде зазначатися, що хвойні дерева в певній кількості помарковані бирками, та буде вказуватися 5 контрольних номерів ялинок, що завантажені до автомобіля. Такий хід справ однозначно виключить можливість повторного використання цих чіпів.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp