Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття прощатиметься зі знаним лікарем (ФОТО)

21 грудня 2017 р., 10:25

Юрієм Думничем

Сьогодні, 21 грудня.

Днями, на 94 році життя перестало битися серце доброї, інтелігентної, обдарованої людини, відомої не тільки у медичній спільноті Закарпаття – ДУМНИЧА Юрія Андрійовича.

Багатогранна історія життя та професійна стежка Юрія Андрійовича викликає захоплення, є прикладом для всіх, хто знав його, та надихає на особистий і професійний розвиток, здійснення добрих вчинків.

За покликом серця Юрій Андрійович розпочав навчання у Карловому університеті в Празі, та згодом продовжив його на медичному факультеті Ужгородського університету. Його професійна стежка розпочалася у повоєнні часі. Спочатку працював за межами області. Згодом повернувся на рідну землю – Закарпаття, де, не дивлячись на вподобання інших спеціальностей, Юрій Андрійович став фтизіатром та очолив протитуберкульозний диспансер.

В ті роки, в умовах відсутності сучасних дієвих протитуберкульозних препаратів, лікування хворих на туберкульоз зводилося тільки до ізоляції в туберкульозних стаціонарах та посиленого харчування. Організаторські здібності і бажання допомогти людям стали поштовхом до розбудови обласного тубдиспансеру та протитуберкульозної служби області. Зважаючи на ситуацію з туберкульозом, на той час це була гостра необхідність.

Юрій Андрійович очолював обласний протитуберкульозним диспансер протягом 22 років. Весь час багато зусиль докладав для розвитку закладу, оснащенню обладнанням, покращенню умов перебування хворих та їх лікування.

За активну професійну діяльність Юрію Андрійовичу присвоєно звання Заслуженого лікаря України, неодноразово нагороджено різними відзнаками.

Бажання Юрія Андрійовича допомогти людям, хворим завжди викликало захоплення, адже майже до 90 років він працював лікарем. Серед пацієнтів, колег і знайомих, пропагував здоровий спосіб життя, який демонстрував, в першу чергу, своїм прикладом.

Про талановитість і багатогранність свідчили і інші захоплення Юрія Андрійовича. Він займався гірськолижним спортом, грав на скрипці, вмів добре малювати, був солістом ансамблю, співав у церковному хорі.

Світла пам’ять про видатну особистість, фахівця своєї справи, доброго колегу назавжди залишиться у наших серцях.

Прощання відбудеться в Будинку панахиди на Кальварії у четвер, 21 грудня 2017 року о 11.30 год.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp